© 2019

LOGG INN

MINE SIDER       


OM OSS | REFERANSER | OM MILJØ
IN ENGLISH | OM Å HANDLE


Avansert

EUKLIDES AS

Telefon +47 22468140

Postadresse:
Postboks 2032 Grünerløkka
0505 Oslo

kontor@euklides.no
www.euklides.no

 
 

NåR KUNNSKAP IKKE LEDER TIL HANDLING

I dagens hypersammenkoblede samfunn er det umulig å si at vi ikke vet hva som foregår. Det blir varemere - og konsekvensene blir mer og mer merkbare.

Vi ble kjent med Psykologen og økonomen Per Esben Stoknes og hans makker og nestor innen feltet, Jørgen Randers, i forbindelse med et kurs i Grønn Vekst på BI i 2013, og har fulgt med deres viktige arbeide siden. I april lanserer han boken What we think about when we try not to think about Global warming. Boken tar for seg de fascinerende psykologiske årsakene til økt kunnskap ikke nødvendigvis leder til handling i klimaspørsmål. Den beskriver videre strategier for hvordan vi kan tilnærme oss problemene på måter som ikke leder til fortvilelse og lammelse.

Les mer på sidene til Per Esben Stoknes hvor du også kan bestille boken via Amazon og følge forfatteren på Twitter.


29.03.2015 | N H | Tags: Grønn design |
ShareFISKESKINN, PLAST FRA BILLER OG LAMPER FRA KUBLæRER

Den Eindhoven-baserte designduoen Formafantasma utfordrer tradisjonelle tilnærminger til design gjennom å utforske nye organiske materialer.

15 februar åpnet deres første retrospektive utstilling som tar for seg 4 år med eksperimenter i bisarre materialer - inkludert fiskeskinn, polymerer fra insekter, lava og korn.  

+ Les mer og se bilder og film hos Dezeen


22.02.2014 | N H | Tags: Grønn design |
ShareHEM FRA PEARSSONLLOYD FOR MODUS

Polstring med kaldstøpt polyurethanskum er en vesentlig miljømessig utfordring i møbelproduksjon. Dog hadde moderne møbeldesign sett helt annerledes ut hvis ikke vi hadde hatt denne måten å forme skummateriale på.

De britiske designerne PearsonLloyd adresserer dette på en elegant måte i sin stol HEM tegnet for Modus hvor de ikke-bærende setepanelene supporteres direkte av en tynn ramme av stålbolt. Resultatet er en karaktersterk moderne "skallstol" som refererer til skredderkunst heller enn møbeldesign - og som dessuten er svært komfortabel å sitte i.

+ Les mer om designprosessen bak Hem på sidene til Modus
+ Hem hos Euklides


20.01.2014 | N H | Tags: Grønn design, produktnyheter |
ShareTERHO & TATTI FRA MATER

Den danske produsenten Mater utforsker områdene mellom design, bærekraftighet og etisk handel – uten å kompromisse på smak og kvalitet.

Sara fra Mater var nettopp innom hos oss og viste siste skudd på stammen, som lanseres på Stockholmmessen i februar i år. De natur-inspirerte lampene Terho og Tatti er tegnet av den finske designeren Maija Puoskari som viste prototyper av lampene for første gang på Salone Satellite i Milano i 2013.

+ Mater på nettet
+ Maija Puoskari


20.01.2014 | N H | Tags: Produktdesign, Grønn design |
ShareMIRRA 2 LEVERINGSKLAR

Herman Millers nye stolthet er klar for levering. Mirra 2 er en videreføring og oppdatering av Mirra-stolen som ble teget i 2003 av tyske Studio 7.5

Stolen har blitt vesentlig lettere, den har et ennå lavere økologisk fotavtrykk, den er oppgradert ergonomisk - og har fått et mer samtidig og elegant visuelt uttrykk.

Vi har testet stolen og den er vår klare favoritt blant Herman Millers allerede svært gode sitteredskaper. Prøvestol forventes å ankomme vårt showroom i begynnelsen av november - og de første leveransene vil gjøres i desember 2013.

Stolen er utformet i henhold til Cradle to Cradle filosofien - og inngår i vår serie av bærekraftige produkter - Euklides Grønn Linje.

+ Les mer på sidene til Herman Miller
+ Se presentasjon av Mirra 2 på Youtube


30.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter, Grønn design |
ShareSCANDIA JR MED SVANEMERKE

Scandia serien tegnet av Hans Brattrud er blant de flotteste norske bidragene i Scandinavian Design perioden. Å investere i møbler som beviselig holder seg i generasjoner er kanskje den beste måten å tenke bærekraftighet.

Det er super hyggelig at Fjordfiesta nå har tatt frem en svanemerket utgave av Scandia Jr. som produseres i henhold til merkeordningens strenge krav.

Stolen inngår i Euklides Grønn Linje som er et program med produkter som er miljømerket, eller som på andre måter utmerker seg i retning bærekraftig design og produksjon.

+ Euklides Grønn Linje
+ Scandia Jr Eco hos Euklides

 

 


02.07.2013 | N H | Tags: Grønn design |
ShareNYTT MøTEBORD FRA ELEMENTA

Møtebordsserien X2 er aller siste produkt fra Elementa og vårt første viktige steg i retning radikal miljøvennlig produksjon, inspirert av Cradle to Cradle metodologien.

Understellet er laget med ben i 100% resirkulert aluminium (post-consumer) i benene og resirkulert stål i beslag, ramme og stilleskruer.

Videre er benene konstruert for å kunne vinkles fritt og tilpasses bordplatens bredde ved montering, uten bruk av ekstra deler - for å åpne for fremtidig gjenbruk av understellet.


24.05.2013 | N H | Tags: Grønn design, produktnyheter, Elementa |
ShareNY BOK: OPPSIRKULERING MED CRADLE TO CRADLE

The Upcylce er oppfølgeren til boken Cradle to Cradle som ble gitt ut i 2002 av kjemikeren Michael Braungart og arkitekten William McDonough.

Blant grunnobservasjonene i C2C  er at søppel ikke eksiterer som fenomen i naturen, og at begrepet er modent for å avvikles. Der enkelte tilnærminger til miljøvennlig produksjon kan fremstå restriktive og problemorienterte, handler C2C om å være ressursorientert på alle plan.   

Mye såkalt resirkulering er i praksis "nedsirkulering" (downcycling) - hvor råvarer fra et produkt gjenbrukes i et mindre nyttig produkt, som i tur ender som usorterbar søppel. 

C2C forespråker "oppsirkulering" (upcycling), hvor råvarene inngår i lukkede kretsløp. Når et produkts levetid er omme, må dets bestanddeler kunne betraktes som attraktive råvarer til produksjon av nye produkter av samme eller høyere kvalitet. 

The Upclyce tar for seg erfaringer forfatterne har hatt med implementering av Cradle to Cradle i liten og stor målestokk de siste ti årene - og oppdaterer og viderefører tenkningen. Vi anbefaler varmt å plukke opp et eksemplar. Gjerne også klassikeren Cradle to Cradle, som fortsatt er aktuell og etter vår mening en essensiell introduksjon til en særegen tilnærming til et av de viktigste temaene i design og arkitekturfeltene.

+ Cradle to Cradle hos Amazon
+ The Upcycle hos Amazon


23.05.2013 | N H | Tags: Grønn design |
ShareTEKSTIL MED FIBER FRA BRENNESLE

Møbeltekstilet Sting fra Camira består av 25% fiber fra brennesle og resten ren ull. Brennesle er en hurtigvoksende plante som kan dyrkes på mark som er vanskelig å anvende til matproduksjon. 

Sting er et grovmasket tekstil med sterk karakter og leveres i en serie farger inspirert av den engelske landsbygda. Med slitestyrke målt til 50 000 Martindale egner stoffet seg godt til bruk også i områder med aktiv bruk i offentlig miljø.

Camira skriver som følger om de miljømessige sidene ved prosjektet:

Nature’s most well known environmental textile, pure new wool, provides the perfect accompaniment to soft, fine and sustainable fibre produced by the nettle plant. The two fibre types are blended together and spun locally near the Camira manufacturing facility in Huddersfield, UK.  The fabric is then woven on energy efficient high speed dobby looms powered by green electricity from renewable sources. Yarn cones are re-used and any selvedge waste and yarn remnants go into recycling streams for use in mattress fillings and insulation materials.

Finally the fabric is piece-dyed in low liquor dye vessels using non-metallic dyestuffs and a natural water supply flowing directly from the Pennine hills. The tenter machine is equipped with a Radscan heat exchanger which captures heat for use in warm water scouring. Naturally inspired using locally grown materials and locally manufactured, make Stingplus Camira’s most sustainable fabric eve

+ Sting PDF brosjyre
+ Sting fargekart
+ Camira på nettet

 


22.05.2013 | N H | Tags: Grønn design |
ShareEMECO OG RESIRKULERING

Emeco, produsenten av den klassiske Navy stolen, tar bærekraftighet på alvor - både i sine klassiske produkter og i nyutviklede produkter, som Coca Cola chair og Broom chair. Få stoler har dessuten så lang levetid som Emecos klassikere.

+ Emeco på nettet
+ Emeco hos Euklides

 


05.01.2013 | N H | Tags: Grønn design |
ShareArkiv
2017 (2 stk)
2015 (7 stk)
2014 (32 stk)
2013 (58 stk)
2012 (50 stk)
2011 (60 stk)
2010 (43 stk)
2009 (42 stk)
2007 (5 stk)

Siste poster
Ny Euklides Website på vei
Elementa & Massproductions prislister 2017
Elementa.no oppdatert
Stoler og lamper av tang
Gigantiske og udde møtebord
Suppekjøkken for veldedige prosjekter
Når kunnskap ikke leder til handling
Euklides & Elementa i Kirken
Herman Miller på norsk
Elementa.no navigerbar

Tags
produktnyheter
Grønn design
Milano 2009
zen-fortellinger
Euklides agenturer
referanser
belysning
forelesninger
Konstantin Grcic
Magis
Stockholm 2013
Milano 2010
kontormøbler
Euklides International
lagervarer
Designoffice
Elementa
oppbevaring
workshops
Events
muuto
Plank
Jaime Hayon
Wästberg
demomodeller
Modus
Utendørsmøbler
Dark
munch furniture
Milano Designweek
utemøbler
grønn linje
Aeron
Produktdesign
tepper
salg
Jeff Miller
Arper
Utstillinger

Nyhetsbrev
Mars 2015
September 2014
September 2014
Mai 2014
April 2014