© 2018

LOGG INN

MINE SIDER       


OM OSS | REFERANSER | OM MILJØ
IN ENGLISH | OM Å HANDLE


Avansert

EUKLIDES AS

Telefon +47 22468140

Postadresse:
Postboks 2032 Grünerløkka
0505 Oslo

kontor@euklides.no
www.euklides.no

 
 

KJæRE VENNER, KUNDER OG KOLLEGER

Takk for i år!

Vi ønsker dere herved en lysende magisk og restituerende høytid. Husk på de gamle og de ensomme - og ha en krystallklar og positiv start på det nye årets eventyr og utfordringer.

Vi tar juleferie 23/12 - men står til tjeneste på mail i romjulen.

Alle gode ting fra
Euklides Crew
Nikolai, Sindre, Knut, Markus
22.12.2011 | N H |
ShareSøK På MILJøMERKEDE PRODUKTER På EUKLIDES

Som et ledd i gjøre det enklere å finne miljømerkede produkter lanserer vi nå eget søk på Svanemerket og Cradle To Cradle på www.euklides.no

Det er ennå et svært begrenset antall produkter i prosjektmarkedet som har miljømerking. Og merkeordningene er kun ett av mange tiltak man kan gjøre for å ta ansvar som profesjonell innreder eller innkjøper.  Ta gjerne kontakt med oss hvis for å diskutere miljøspørsmål i dine prosjekter.

Her kan du se Svanemerkede produkter fra bl.a. Offecct, Swedese og Johanson Design.

Her kan du se Cradle to Cradle produkter fra Herman Miller:

Vi fortsetter jakten på flotte miljøvennlige produkter og publiserer resultatene på www.euklides.no fortløpende!

+ Les mer om Cradle to Cradle (Wikipedia)
+ Les mer om Svanemerket

 


14.12.2011 | N H | Tags: Grønn design |
ShareDARK SKINNER IGJEN

Den belgiske belysningsprodusenten Dark ble kjøpt av 2BeDelighted i 2008 - som nylig innstilte sin virksomhet - og det har vært produksjonsstopp hos Dark i hele november..

For få dager siden ble det klart at Dark-grunder Marnick Smessaert har fått kjøpe tilbake sine askjer - og Dark er for fullt på beina igjen - med samme logo og super flotte kolleksjon med dekorativ belysning til prosjekt og privatmarkedet. 

+ Darks nettsider
+ Dark katalog 2011 hos EuklidesApollo takpendel fra Dark


17.11.2011 | N H |
ShareINDUSTRIELL PRESISJON FRA TOM DIXON

Tom Dixons kolleksjon lamper og møbler er kraftig utvidet de siste par årene. Her er noen av våre favoritter blant nyhetene og produkter som allerede har gått inn som klassikere:


Slab chair & table + beat shades


17.11.2011 | N H |
ShareVIGNA CHAIR FRA MAGIS

Vigna chair er den italienske London-baserte designeren Martino Gampers første prosjekt i industriell produksjon.

Stolen er laget i stålbolt, kan brukes både inne og ute - og har tydelige referanser til Thonets klassiske dampbøyde kaféstoler. De elegant utførte sammenføyningene sender tankene mot klatreplanter og franske balkonger - samtidig som stolen fremstår samtidig i uttrykket.

+ Vigna chair hos Euklides


16.11.2011 | N H |
ShareALLE DøRER På EUKLIDES.NO ER åPNE!

Det har lenge - etter produsentenes ønsker vært nødvendig å logge inn på Euklides for å laste ned filer.

Fra og med november er hele filarkivet vårt åpent for fri benyttelse uten login - med tusenvis av CAD-filer, høyoppløslige bilder, PDF kataloger, produktblader og mer.

Gjør et frisøk i søkefeltet - og bruk fanebladene for å finne ønsket type filer.

+ www.euklides.no

 


16.11.2011 | N H |
ShareFELD HOS EUKLIDES

Vi har lenge vært begeistret for den lille belgiske produsenten Feld og fra og med november 2011 inngår produsenten i Euklides portefølje. Feld's produkter er gjennomarbeidede, smarte, humoristiske, vakre  - og det ligger alltid en god idé i bunnen.

+ Feld katalog hos Euklides
+ www.feld.be

Barnemøbler tegnet av Bram Boo for Feld


16.11.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareADAPTABLE FRA MUUTO

Adaptable er TAF arkitekters tilnærming til det klassiske skandinaviske trebordet - men med stor fleksiblitet i uttrykk. Bordet leveres som standard i 200x90 - men kan gjøres i andre mål i prosjektsammenheng.

"Our idea was to update the classic Scandinavian wood table. The result has obvious references to traditional Scandinavian furniture making but the choice of materials and detailing give it a new expression. Furthermore, we wanted to make the table adaptable to personal needs with a choice of  4 different table tops, 4 frames and  4 types of legs there are  64 ways to create a personal and unique table."

+
Adaptable hos Euklides16.11.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareCAVE OF FORGOTTEN DREAMS I 3D På OSLO FILMFESTIVAL

Vi er midt i Oslo Filmfestival - og det er bare å løsrive seg og komme seg ut på kino! En av våre absolutte favoritter på programmer - og et selvfølge for alle som arbeider med og interesserer seg for rom er Werner Herzogs Cave of Forgotten Dreams - som er satt opp fredag 18/11 og lørdag 19/11.

"Cave of Forgotten Dreams, en fantastisk ny 3D-dokumentar fra Werner Herzog. Filmen tar oss med inn i den nesten uframkommelige Chauvet-hulen i Frankrike, som ble oppdaget i 1994 av tre franske huleutforskere. De oppdaget en hule som til da hadde vært forseglet og skjult i over 20 000 år, med hundrevis av verdens eldste veggmalerier. Franske myndigheter var raskt ute og forbød besøkende adgang til hulen for å unngå skader, men regissør Werner Herzog greide å sikre seg og et lite crew eksklusiv tilgang til hulen, trass strenge begrensninger og krav fra franske myndigheter...."
+ Les mer på sidene til Oslo Filmfestival13.11.2011 | N H |
ShareJULEFEST På THUNE

Velkommen til åpent hus hos Euklides, Mancini, Pedrali, Holedesign, Zilenzio, Konzept K og Boform i Drammensveien 130 B2 på Skøyen fra kl 1600 - onsdag 23 november! 

Påmelding til Anneline hos Mancini på ak@mancini.no

+ Klikk her for invitasjon+ Se flere sovjetiske julekort her


11.11.2011 | N H |
ShareMUUTO HOS EUKLIDES

Danske Muuto har satt seg fore å engasjere de fremste innen ung skandinavisk design til å formgi gode hverdagsobjekter. Resultatet har blitt en unik kolleksjon gjenstander, møbler og lamper - med sterk form til utrolig gode priser.

Nå finner du hele Muutos utvalg av møbler og lys på www.euklides.no

+ Muuto website
+ Muuto hos Euklides

 


27.10.2011 | N H |
ShareNY JAIME HAYON STOL FRA MAGIS

Vi har lenge vært dypt fasinert av Jaime Hayons uortodokse og kanskje uskandinaviske tilnærming til design - som sender tankene mot Trollmannen fra Oz heller enn til modernismens strenge estetikk.

Fra November 2011 er Hayons nye prosjekt for italienske Magis klar for levering. Piña kombinerer treben med sete og rygg i stålbolt formgitt så man nesten får inntrykk av stolen er oppblåsbar. Putene i sete og rygg gjør stolen dessuten super behagelig å sitte i. 

+ Hayon studio hjemmeside
+ Magis hjemmeside
+ Piña hos Euklides


26.10.2011 | N H | Tags: produktnyheter, Jaime Hayon |
Share80-TALLS DESIGN HOS UTOPIA RETRO MODERN

Når vi smiler av 1980-tallets estetikk i våre dager, hva er det som får munnviken til å kruse seg? Fargene? Maksimalismen? Hårfrisyrene? Eller er det bare forestillingen vår om hva dette utskjelte tiåret sto for?

Den strenge, modernistiske tesen der ”form følger funksjon”, ble offer for et designmessig frontal angrep fra Italia på begynnelsen av åttitallet: Memphis-gruppen. Denne gjengen bestående av både nye og etablerte designere innledet det postmoderne 1980-tallet med sin uvanlige bruk av elementer, farger og stilblanding. I kjølvannet fra Memphis kom det nye designtilskudd fra hele verden, også fra Norge.

Designgalleriet Utopia i Kirkeveien 72, feirer trettiårsjubileet til Memphisgruppen med en utstilling som hyller 1980-tallets mangfoldige design. Fra vintage og nyprodusert Memphis, via europeiske eksponenter for den postmoderne designen, til norske eksperimenter og suksesser. Velkommen til et gjensyn med 1980-tallet!

+ Les mer hos Utopia Retro Modern
+ Se utstillingskatalogen her26.10.2011 | N H |
ShareEUKLIDES GUIDE TIL ARBEIDSTOLER

Kroppen er definitivt ikke laget for å sitte stille i timesvis. Når lange dager foran PC'en på jobb likevel er et ubestridelig faktum for de fleste, er valg av riktig stol en essensiell investering.

Det er dessverre også utfordrende å navigere seg rundt i jungelen av merkevarer, ergonomiske trender og innstillingsmekanismer. 

I Euklides portefølje finner du noen av de absolutt fremste produktene innen arbeidsstoler - med  internasjonal markedsleder Herman Miller i spissen.

Her finner du en oversikt over det vi mener er noen av markedets beste produkter i sin kategori - med en kort oppsummering av konsepter og egenskaper bak de ulike stolene.26.10.2011 | N H |
ShareREGNSKOGFONDET ANBEFALER

Argumentene er utallige for å gripe sjansen vi ennå har til å bevare de grønne lungene på jordkloden - og det er mye man kan gjøre som aktør i innredningsbransjen.

Tropisk trevirke er et nesten uungåelig materiale i utemøbler - og vi har vært påpasselig med å sjekke at våre leverandører benytter FSC sertifisert trevirke. Vi tok nettopp kontakt med Regnskogfondet for å rådføre oss vedr. en bestemt produsent, og har i samråd med dem nå valgt å fjerne alt tropisk hardtre fra vårt sortement -inkludert FCS sertifisert plantasjetre.

Det finnes også veldrevne plantasjer, men dessverre er merkeordningene så dårlige - og kontrollinstansene så svake at man i følge Regnskogfondet bør holde seg helt unna tropisk trevirke.

Dette har vært en vanskelig beslutning, da det spesielt for utemøblerer vanskelig å finne gode alternativer til sertifisert tropisk hardved. Og møblenes holdbarhet er likedan et svært viktig miljøkriterie. Så målet fremover må være å tvinge frem design og produksjon av utemøbler som ikke benytter truede tresorter.

+ Rainforest Alliance
+ Regnskogfondet


24.10.2011 | N H |
ShareGINGER FRA BD BARCELONA

Alfredo Hälberlis Ginger er en serie barstoler og krakker i slank stålbolt - med polstret sete. Den høye barstolen har i tillegg en smart lomme under for avis eller veske. 

+ Ginger fra BD Barcelona hos Euklides


24.10.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareTHE BEST CHAIR WE EVER SAT ON

Arbeidsstolen Embody er Herman Millers ergonomiske flaggskip. Navnet fikk den fordi den legemliggjør alt designerne hos HM har lært om ergonomi i sin karriere.

Utseende er uvant og ligner ikke på noen annen stol vi har sett. Funksjonaliteten er i en særklasse og egronomisk og komfortmessig er den kompromissløs og har intet sidestykke  i bransjen. Bruker du mye tid foran PC'en er dette det absolutte førstevalget.

Teknologi-bloggen Gizmondo konkluderte i sin test med at dette er den beste stolen de noen gang har sittet på.

+ Experience Embody hos Herman Miller+ Presentasjon av Embody hos Herman Miller
+ Embody hos Euklides


24.10.2011 | N H |
ShareNYE ARPER KATALOGER OG REFERANSER

Euklides.no er oppdatert med Arpers siste katalog materiale. Ta deg tid til å sjekke ut den super flotte dokumentasjon - og de inspirerende referansebildene.

+ Arper Leaf 2011
+ Arper Nyheter 2011
+ Arper Referanser 2011
+ Arper hovedkatalog 2011

   

 

 

 

 

 

 

 

 


22.10.2011 | N H |
ShareNY UTGAVE AV NYTT ROM På NETT

Sjekk ut det fantastiske magasinet Nytt roms super flotte nettutgave her:


20.10.2011 | N H |
ShareHøSTKAMPANJE På ALLE STOLER FRA HERMAN MILLER

Frem til 1 november tilbyr vi i samarbeide med Herman Miller ekstra gode priser på hele sortementet av arbeidsstoler:  Embody, Aeron, Mirra, Sayl, Setu og Caper

Alle produktene til HM er Cradle to Cradle miljøsertifisert
Ta kontakt på post@euklides.no så hjelper vi deg å finne stolen som passer for deg.

 


SAYL FULLY LOADED:  kr 3 290,- eks mva ved bestilling i kampanjeperioden!

(veiledende pris kr. 4 700,- eks. mva)

- Sort stol med sort understell.
- Frem- og bakovertilt med firetrinns vippestopper.
- Trinnløs justering av vippemotstand.
- Justerbar setedybde.
- 4D Side- og høydejusterbare armer.
- Hjul for harde gulv

- 12 års garanti
- Passer 93% av befolkningen
- Cradle to cradle miljøsertifisering
- 93% resirkulerbar10.10.2011 | N H | Tags: Aeron |
ShareLARVER, DIONSAURBEIN OG MICROCHIPS

Fotokonkurransen Nikon Small World tar for seg mikroskopfoto. Sjekk ut de overveldende vakre 20 vinnerbildene fra årets utgave av konkurranse i Wired

+ Super Small : Top 20 Microscope Photos of the Year

1ste pris:
Chrysopa sp. (green lacewing) larva (20x)
fotografert av Igor Siwanowicz, Max Planck Institute of Neurobiology, Tyskland

Bilderettigheter: Nikon Small World


07.10.2011 | N H |
SharePRODUKTVALG OG BæREKRAFT HOS EUKLIDES

Bærekraftighet i møbler og innredning er et komplekst tema - men kan også sees ganske enkelt: Resirkulering og miljøvennlige produksjonsrutiner er super viktige faktorer å holde øye med. Men når alt kommer til alt forblir det å etterstrebe en sunn produktkultur ennå viktigere.

Dette er også temaer som ligger helt i kjernen av modernismens opprinnelige designidealer : Kvalitet, holdbarhet, funksjon og skjønnhet i forening  - kvalitet fremfor kvantitet. Samtidig ligger disse idealene i konflikt med forbrukerkulturens stadige krav om nyheter for nyhetenes egen skyld og krav til lønnsomhet.

Som interiørarkitekt eller innkjøper (og møbelhandler) kan man gjøre mye for å styre ens prosjekter i en retning som både tar hensyn til bruker, økonomi og miljø. Det kan kreve en modig tilnærming til form og rom å insistere på gjenbruk der det er mulig - og å investere i kvalitetsprodukter som er laget for å leve i mange år - som "tåler både øyets og håndens slitasje".

Ønsker du å gjøre en ekstra innsats for å gjøre mer bærekraftige valg i dine innredningsvalg, ta gjerne kontakt med oss. Mange av våre produkter er miljømerket. Vi hjelper gjerne til med å finne riktige produkter og strategier i felles arbeide henimot en enn sunnere produktkultur. 
Mediterende lemur


26.09.2011 | N H | Tags: Grønn design |
ShareTAKK FOR BESøKET

Takk for fantastisk hyggelig besøk på Designers Saturday, og til de som ikke rakk innom - velkommen når som helst.

Utstillingen av Hans Wegners møbler og lamper fra Carl Hansen, resirkuleringssystemer fra Lundqvist samt arbeidsstoler fra Herman Miller står ut året.

Velkommen til å kontakte ossfor å avtale besøk - eller for å diskutere innredningsprosjekter du måtte ønske vår bistand i!
  .

 

 


26.09.2011 | N H |
ShareNYE KATALOGER FRA BULO

Kolleksjonen til den belgiske produsenten Bulo handler om omsorg for detaljer, bevisst materialbruk - og varige, gjennomtenkte løsninger.

Sjekk ut Bulos ferskeste kataloger her:

+ Bulo Home
+ Bulo Office26.09.2011 | N H | Tags: produktnyheter, kontormøbler |
ShareDANSKE LYSKLASSIKERE HOS CARL HANSEN

Carl Hansen har nylig tatt over belysningsprodusenten Pandul som produserer belysning fra Hans Wegner, Jørgen Gammelgaard, Henning Koppel og  og andre kjente danske designere. Kolleksjonen vil etter hvert inngå i Carl Hansens program - og er rettet både til hjemme- og prosjektmarkedet.

Vi viser flere av lampene hos oss i Drammensveien i høst. Velkommen innom!

+ Carl Hansen belysning hos EuklidesCarl Hansen Bubi - tegnet av Henning Koppel


25.09.2011 | N H |
ShareFJORDFIESTA GåR GRøNN

Fjordfiesta produserer norske klassikere tegnet av Hans Brattrud - og ny norsk design fra bl.a. Andreas Engesvik.. Produksjonen foregår på Fjordfiestas egen lille fabrikk i Norge - og hos nordiske underleverandører.

Nå har Fjordfiesta gjennomgått sine produksjonsrutiner og produktene svanemerkes i disse dager. Gratulerer! 25.09.2011 | N H | Tags: Grønn design |
ShareWEGNER MøBLER I PROSJEKT

Etter mange år hvor Carl Hansen fortrinnsvis har vært benyttet i hjemmeinnredninger har fabrikken de siste årene også levert til flere fantastisk flotte offentlige prosjekter, som Kastrup Lufthavn, Steelcase og en rekke restauranter.


21.09.2011 | N H |
ShareNY OVERFLATE På ALLE MøBLER FRA QUINZE & MILAN

Vi har lenge vært begeistret for Quinze & Milans super tøffe møbler i helstøpt  skum - men har i enkelte tilfeller hatt utfordringer med leveranser til områder med høy slitasje.

Nytt av året er at QM nå leverer alle sine QM foam produkter med super slitesterk overflate - som tåler ekstremt hard bruk.

Dermed kan vi nå anbefale å benytte QM's fantastisk anvendelige og karaktersterke kolleksjon i stort sett alle møbleringssituasjoner.

+ Quinze & Milan produkter hos Euklides
+ Quinze & Milan katalog
+ Quinze & Milan nettsider


Seattle Cross fra Quinze & Milan


21.09.2011 | N H |
ShareHELSTøPT PLAST ANNO 1966

Da Steen Østergaard tegnet sin "modell 290"  i 1966 ble den verdens første helstøpte plaststol av sin type. Østergaard skal ha jobbet på samme kontor som Verner Panton - som tegnet sitt mer kjente ikon i 1963. Sistnevnte kom først i produksjon på 70-tallet, mens Østergaards stol skal ha solgt over 10 ganger så mye som sin mer celebrerte forløper.

Nå har danske Nielaus tatt stolen i produksjon igjen - og ny utgave forventes leveringsklar årsskiftet 2011/2012. Stolen er oppdatert med glassfiberforsterket plastmateriale for ekstra styrke. I tillegg er sitttehøyden hevet med et par centimeter for å øke komforten.

Den karakteristiskeformen uthulede løsningen på understellet gir et lett og svevende inntrykk og muliggjør også svært effektiv stabling. Modell 290 leveres "naken" i 5 ulike farger - eller med pute i ønsket stoff eller hud.

+ Nielaus 290 hos Euklides

 


20.09.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareBD LOVE 2.0

Ross Lovegrove's organiske møbelserie utviklet for BD Barcelona  leveres nå også i high gloss og metallic lakkert utgave. Lakk-finnishen fremhever de myke formene og skaper en futuristisk atmosfære.+ BD Love hos Euklides

 

 


20.09.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
SharePILOT FRA QUINZE

Designerne Patrick Rampelotto og Fritz Pernkopf står bak denne nye krakken i 3D polypropylen og heltre fra belgiske Quinze & Milan. Forventes leveringsklar høsten 2011

 


15.09.2011 | N H |
ShareNYHETER FRA MODUS

Nyheter fra Modus - presentert på 100% Design i høst...


14.09.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareUBUWEB

Noen ganger - ganske ofte egentlig - er de beste tingene i verden gratis. Ubuweb har vært på nettet siden 1996 og er kanskje et av de beste eksemplene på en idealistisk drevet side som faktisk fungerer - og fortsetter å fungere med en gaveøkonomi i bunnen.

Ubuweb har som mål å tilgjengeliggjøre avantgard kunst og tilbyr utallige gigabyte med lyd, musikk, film og andre skatter som hittil har vært så å si umulig å få tak i.  Alt er gratis - det utveksles ingen penger i noe ledd.

+ UbuWeb

Fra Psycho-Motorische Geräuschaktion (1967) av Otto Muehl


08.09.2011 | N H |
ShareDESIGNERS SATURDAY HOS EUKLIDESEuklides har gleden av å invitere til utstilling på Designers Saturday 3 september 2011!
Med oss har vi tre av våre nærmeste samarbeidspartnere:

Amerikanske Herman Miller har vært i sentrum for moderne design for kontor siden midten av forrige århundre. På Designers Saturday vil du kunne se og prøve hele kontorstolprogrammet deres. Felles for alle produktene er en kompromissløs holdning til ergonomi, estetikk, holdbarhet og omsorg for miljøet.
+ Herman Miller


Carl Hansen
er produsenten bak den danske møbelarkitekten Hans Wegners møbler - hvorav Y-stolen er den mest kjente.  På Designers Saturday er viser produsenten også andre skatter fra Wegners portefølje - med mål om å vise produktenes aktualitet også i prosjektinnredninger.
+ Carl HansenLundqvist Innredninger er kjent som spesialist på arkivløsninger og hyllesystemer. På Designers Saturday viser Lundqvist designer Tim Alpens elegante og praktiske løsninger for kildesortering.
+ Lundqvist


21.08.2011 | N H |
ShareNOVA A-LEGS

Euklides eget kontormøbelprogram Nova leveres nå også med skråstilte ben.

Nova serien omfatter et komplett utvalg løsninger arbeidsbord, møtebord og oppbevaring med mange muligheter - og til en uslålig pris.

Planlegger du innkjøp av kontormøbler, ta kontakt med oss for en presentasjon.


21.08.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareTHE STORY OF STUFF

Noen fortellinger må repeteres igjen og igjen for å synke inn. I <b>The Story of Stuff</b> prosjektet synliggjør Annie Leonard på en elegant måte sider av forbrukerkulturen som forblir brennaktuelle for vår bransje.

+ The Story of Stuff

 


21.08.2011 | N H | Tags: Grønn design |
ShareKILDESORTERING MED STIL

Fold er siste tilskudd i Lundqvists program med kildesortering designet av Tim Alpen

"Fold bjuder in till lekfull källsortering. Lockets symetriska form inbjuder till en mångfaseterad uppställning av Fold. Den är vacker solitär men, fungerar utmärkt i grupp då man kan laborera med med olika uppställningar. Fold fungerar lika bra mot vägg och i hörn som mitt i rummet.

Locket kan placeras på olika sätt för att skapa olika mönster och fungerar även som visuellt skydd och skymmer skräpet när man går förbi."

+ Fold kildesortering hos Euklides

 

 


21.08.2011 | N H |
ShareMAZ HATTLER'S COLLISION

Sjekk ut kunstneren Max Hattlers animasjonsfilm Collision - som reflekterer visuelt over USA's forhold til islamsk kultur:

Collision:
Islamic patterns and American quilts
and the colours and geometry of flags
as an abstract field of reflection.


Collision (by Max Hattler) from Max Hattler on Vimeo.

+ Max Hattler


20.08.2011 | N H |
ShareARMENIA PROJECT På 0047

Utstillingsåpning på Galleri 0047 fredag 26 August:

In 2006, artists Unni Gjertsen and Liv Strand embarked on a journey to Armenia - a land with idiosyncratic connections to ancient times and early Christianity, ambiguously situated somewhere in the southern region of the Caucasus. In the origins of the journey were questions on nationalisms and their relation to memory and the mediatory body between them.

Opening August 26, 7pm at 0047, the exhibition Tales of Fraternity, Power and Time -The Armenia Project delves into the relationship between imagination and territory. By positioning the visitor concurrently as the viewer and the constructor of a forever-changing landscape, the exhibition aims to reflect on the strategies at work in the early construction of nation-states which are still at play within Europe’s current political situation.

Through video and text-based works, Gjertsen addresses the function of memory and challenges understanding of geography. For instance, in The Road to Oxiana, Station III: Armenia the artist explores - by deconstruction and new juxtapositions - how conceptions of places come to pass and become fixed collective bodies. Strand’s kinetic-installations elaborate on physical forces, stories and abstractions. Her work Quicksand frontier under-standing brings the mechanisms of nationalism to an abstract form mediated by the visitor’s physical presence. Tales of Fraternity, Power and Time is accompanied by a publication which documents the artists’ journey to Armenia.

+ Les mer på sidene til 0047


20.08.2011 | N H |
ShareWEGNER I RUSTFRITT STåLHans Wegner er mest kjent for sine møbler i treverk tegnet fra midten av 1900-tallet og fremover, men han mestret også møbelformgivning i andre materialer.

Carl Hansen har nylig satt i produksjon en serie Wegner-møbler i rustfritt stål - CH100 serien.

Her viser Wegner sin mesterlighet innenfor et uttrykk som man vanligvis forbinder mer med strenge modernister som Poul Kjærholm og Mies van der Rohe.

+ Carl Hansen nye nettsider
+ Carl Hansen hos Euklides
+ CH 100 serien


 


07.06.2011 | N H |
ShareNYE ARPER NETTSIDERArper er endelig på nett med nye sider - super oversiktelig og med full tilgang til digital dokumentasjon.Sjekk spesielt ut de flotte ferke prosjektbildene under "spaces".

+ www.arper.it06.06.2011 | N H |
ShareROMDELERE OG STøYABSORBENTER FRA BUZZISPACE

Belgiske Buzzispace er en av de nyttigste og mest tiltrengte nye kolleksjonene møbler til prosjektmarkedet vi har oppdaget de siste årene:  Buzzispace har spesialisert seg på lydabsorbenter og romavskjerming i alle mulige former - og har produkter som kan bidra positivt til de fleste innredningsprosjekter.

Cradle to Cradle filosofien står sentralt i produktutviklingen og produksjonen - og alle produktene lages av resirkulerte materialer.

+ Buzzispace hos Euklides
+ Buzzispace på nettet


03.04.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
SharePLC FRA MODUS

PLC er en nye serie stoler og lenestoler fra Modus utviklet av tegnekontoret Pearson Lloyd i samarbeide med den britiske produsenten Modus. Stolen leveres i eik natur eller i lakkert bøk - med eller uten polstring - og har tydelige inspirasjonskilder i skandinavisk møbelkunst fra midten av 1900-tallet.I samme serie finnes også en super flott lounge stol

+ PLC chair hos Euklides
+ PLC lounge hos Euklides


03.04.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareINDUSTRIELL ELEGANSE FRA NORTHERN LIGHTING

Evergreen er siste skudd på stammen hos Northern Lighting - en klassisk moderne glasspendel - nydelig proporsjonert og med flotte detaljer.
03.04.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareNYE NORTHERN LIGHTING NETTSIDER

Euklides' lysfavoritt Northern Lighting fortsetter å utvikle sin kolleksjon med samtidig belysning til hjemme- og prosjektmarkedet.  Sjekk ut de nye oversiktelige og nyttige nettsidene til NL:

+ Northern Lightings nye nettsider.
+
Northern Lighting hos Euklides


03.04.2011 | N H |
ShareSAYL ER LEVERINGSKLAR!

Herman Millers nye kjempesatsing Sayl er endelig leveringsklar - og vi forventer de første prøvestolene inn til oss i løpet av april.

Med Sayl har vi gleden av å tilby en gjennomarbeidet, førsteklasses ergonomisk arbeidsstol - som også ser flott ut - til en fantastisk god pris.

Med to størrelser og mange muligheter til utførelse, inkludert en polstret utgave - kan Sayl fungere i de aller fleste kontormiljøer. Ta kontakt for demonstrasjon eller mer informasjon!

+ Sayl hos Euklides
+ Sayl hos Herman Miller


02.04.2011 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareTROLOLO


01.04.2011 | N H |
ShareHAY TRAY

Tray er en serie japansk inspirerte småbord fra Hay. Sett sammen flere ulike størrelser for en stilig og rimelig løsning til sofabord, eller benytt som ekstrabord der du trenger.

+ Tray table hos Euklides
+ Hay hos Euklides


01.04.2011 | N H |
ShareARKITEKTTEGNEDE PARASOLLER FRA SYWAWA

Selv om det kan være vanskelig å tro er det snart vår! Dagene er mye lenger - og snart slipper kulda taket for en god stund.

Belgiske Sywawa produserer arkitekttegnede parasoller som kan gjøre underverker med uteområder, uteservering, i kantiner, resepsjoner, kontorlandskaper - eller andre områder hvor en man ønsker en touch av sommer og det gode liv.

+ Sywawa katalog 2011


24.03.2011 | N H |
ShareSNøSMELTING!Snøen smelter & det nærmer seg allerede vårjevndøgn! Euklides ønsker alle kunder, leverandører og samarbeidspartnere en fantastisk og velfortjent vårtid!

Ta gjerne kontakt med oss for å diskutere dine utemøbelbehov.

På bildet: Jellyfish stol og puff fra Quinze & Milan overskuende Oslofjorden ved Tønsberg søndag 6 mars.


06.03.2011 | N H |
ShareArkiv
2017 (2 stk)
2015 (7 stk)
2014 (32 stk)
2013 (58 stk)
2012 (50 stk)
2011 (60 stk)
2010 (43 stk)
2009 (42 stk)
2007 (5 stk)

Siste poster
Ny Euklides Website på vei
Elementa & Massproductions prislister 2017
Elementa.no oppdatert
Stoler og lamper av tang
Gigantiske og udde møtebord
Suppekjøkken for veldedige prosjekter
Når kunnskap ikke leder til handling
Euklides & Elementa i Kirken
Herman Miller på norsk
Elementa.no navigerbar

Tags
produktnyheter
Grønn design
Milano 2009
zen-fortellinger
Euklides agenturer
referanser
belysning
forelesninger
Konstantin Grcic
Magis
Stockholm 2013
Milano 2010
kontormøbler
Jeff Miller
Arper
Utstillinger
Euklides International
lagervarer
Designoffice
Elementa
oppbevaring
workshops
Events
muuto
Plank
Jaime Hayon
Wästberg
demomodeller
Modus
Utendørsmøbler
Dark
munch furniture
Milano Designweek
utemøbler
grønn linje
Aeron
Produktdesign
tepper
salg

Nyhetsbrev
Mars 2015
September 2014
September 2014
Mai 2014
April 2014