Euklides logo

FEBRUAR 2010

Utvalgte møbel og lysnyheter fra Stockholmsmessa & ny medarbeider hos Euklides...

Ha en deilig weekend

TRUDE KOLAAS NY MARKEDSSJEF HOS EUKLIDES

Trude Kolaas er ansatt som ny markedssjef og selger hos Euklides. Etter mange år med sterkt mannsdominert bedrift er vi veldig glad for å få inn en ny medarbeide som både er smartere og penere enn oss - og i tillegg er kvinne og en fantastisk hyggelig person.

Trude har bakgrunn bl.a. som gründer av Imma - som utvikler et miljøbevisst bysykkel-inspirert konsept for trillebagger i bykjerner: www.imma.me.  Hun har ikke jobbet direkte med møbler, men har en sterk interesse for design, arkitektur og med særlig fokus på bærekraftig design og cradle to cradle tenkning  - som vil være viktig fokus for oss fremover.

Hun vil være med og ta seg av prosjektkunder, interiørarkitekter, arkitekter og forhandlere - og bidra til at Euklides blir ennå bedre på personlig oppfølging og gjennomføring av små og store prosjekter. Du treffer henne på : trude@euklides.no

Velkommen!

+ Les hele artikkelen

19.02.2010 | Nikolai Aurebekk Handeland

MASSIV LAUNCH FRA HAY I STOCKHOLM

Danske Hay har på få år utviklet seg til en omfattende og sterk kolleksjon møbler til hjemme- og kontraktmarkedet - preget av et selvsikkert nøkternt formspråk - og prisbilde.

På årets Stockholmsmesse presenterte Rolf Hay en massiv forøkning av produktspekteret - med 4 nye stolserier, nye bord og utvidelser av flere eksisterende. Se nærmere på nyhetene her....

+ Les hele artikkelen

15.02.2010 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

FARAOS HVILE

Velkjent blant spesielt interesserte - Ole Wanschers sammenleggbare Egyptiske taburett forblir en av våre absolutte favoritter i designhistorien. Wanschers moderniserte klassiske møbler fra 30-tallet ble toneangivende for utviklingen av uttrykket vi i dag omtaler som "Scandinavian design". Den danske arkitekten tegnet stolen ut i 1934 - etter modell av en stol utført i cedertre av en ukjent møbelsnekker i Theben, Egypt på 1400-tallet f.kr. Wanschers møbler produseres ennå i små serier av den danske produsenten PJ møbler.

+ PJ møbler på nettet

+ Les hele artikkelen

15.02.2010 | Nikolai Aurebekk Handeland

NYTT FRA WäSTBERG I STOCKHOLM

En av våre nye favoritter og nære samarbeidspartnere innen belysning, svenske Wästberg representerer noe helt nytt.i Skandinavia. Med en sterk vilje til å tenke nytt, engasjere skarpe formgivere og ikke minst en forkjærlighet for presisjon og detaljer.

På årets Stockholmsmesse presenterte det unge firmaet 2 nye prosjekter: En tilbaketrukket klassisk funksjonalistisk design fra arkitekten David Chipperfield  i messing. Og en leken lampe fra franske Inga Sempé - som ved første øyekast gir assosiasjoner til lampetyper fra midten av 1900-tallet - men som er utstyrt med LED.

+ Wästberg hos Euklides

+ Les hele artikkelen

19.02.2010 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: Wästberg, produktnyheter

TIåRETS BESTE ARKITEKTUR ER IKKE PRODUSERT AV ARKITEKTER...

....men av forskere, ingeniører, industridesignere, dataingeniører, landskapsarkitekter - og andre som lenge har stått i bakgrunnen

Gjennom vår favorittkanal for uvanlig etterretning, Dangerous Minds kom vi over denne fine oppsummeringen av de første 10 årene med arkitektur:
+ The best architecture of the decade

 

+ Les hele artikkelen

28.01.2010 | Nikolai Aurebekk Handeland

"There is a theory which states that if ever anyone discovers exactly what the Universe is for and why it is here, it will instantly disappear and be replaced by something even more bizarre and inexplicable. There is another theory which states that this has already happened."
— Douglas Adams

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew

www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restrauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blog på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.