Euklides logo

SEPTEMBER 2011

TAKK FOR BESøKET

Takk for fantastisk hyggelig besøk på Designers Saturday, og til de som ikke rakk innom - velkommen når som helst.

Utstillingen av Hans Wegners møbler og lamper fra Carl Hansen, resirkuleringssystemer fra Lundqvist samt arbeidsstoler fra Herman Miller står ut året.

Velkommen til å kontakte ossfor å avtale besøk - eller for å diskutere innredningsprosjekter du måtte ønske vår bistand i!
  .

 

 

+ Les hele artikkelen

26.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

HøSTKAMPANJE På ALLE STOLER FRA HERMAN MILLER

Frem til 1 november tilbyr vi i samarbeide med Herman Miller ekstra gode priser på hele sortementet av arbeidsstoler:  Embody, Aeron, Mirra, Sayl, Setu og Caper

Alle produktene til HM er Cradle to Cradle miljøsertifisert
Ta kontakt på post@euklides.no så hjelper vi deg å finne stolen som passer for deg.

 


SAYL FULLY LOADED:  kr 3 290,- eks mva ved bestilling i kampanjeperioden!

(veiledende pris kr. 4 700,- eks. mva)

- Sort stol med sort understell.
- Frem- og bakovertilt med firetrinns vippestopper.
- Trinnløs justering av vippemotstand.
- Justerbar setedybde.
- 4D Side- og høydejusterbare armer.
- Hjul for harde gulv

- 12 års garanti
- Passer 93% av befolkningen
- Cradle to cradle miljøsertifisering
- 93% resirkulerbar


+ Les hele artikkelen

19.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: Aeron

PRODUKTVALG OG BæREKRAFT HOS EUKLIDES

Bærekraftighet i møbler og innredning er et komplekst tema - men kan også sees ganske enkelt: Resirkulering og miljøvennlige produksjonsrutiner er super viktige faktorer å holde øye med. Men når alt kommer til alt forblir det å etterstrebe en sunn produktkultur et kanskje ennå viktigere temaer.

Det er også temaer som ligger helt i kjernen av modernismens opprinnelige designidealer : Kvalitet, holdbarhet, funksjon og skjønnhet i forening  - kvalitet fremfor kvantitet. Samtidig ligger disse idealene i konflikt med forbrukerkulturens stadige krav om nyheter for nyhetenes egen skyld og krav til lønnsomhet.

Som interiørarkitekt eller innkjøper (og møbelhandler) kan man gjøre mye for å styre ens prosjekter i en retning som både tar hensyn til bruker, økonomi og miljø. Det kan kreve en modig tilnærming til form og rom å insistere på gjenbruk der det er mulig - og å investere i kvalitetsprodukter som er laget for å leve i mange år - som "tåler både øyets og håndens slitasje".

Ønsker du å gjøre en ekstra innsats for å gjøre mer bærekraftige valg i dine innredningsvalg, ta gjerne kontakt med oss. Mange av våre produkter er miljømerket. Vi hjelper gjerne til med å finne riktige produkter og strategier i felles arbeide henimot en enn sunnere produktkultur. 
Mediterende lemur

+ Les hele artikkelen

26.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: Grønn design

DANSKE LYSKLASSIKERE HOS CARL HANSEN

Carl Hansen har nylig tatt over belysningsprodusenten Pandul som produserer belysning fra Hans Wegner, Jørgen Gammelgaard, Henning Koppel og  og andre kjente danske designere. Kolleksjonen vil etter hvert inngå i Carl Hansens program - og er rettet både til hjemme- og prosjektmarkedet.

Vi viser flere av lampene hos oss i Drammensveien i høst. Velkommen innom!

+ Carl Hansen belysning hos EuklidesCarl Hansen Bubi - tegnet av Henning Koppel

+ Les hele artikkelen

25.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

NYHETER FRA MODUS

Nyheter fra Modus - presentert på 100% Design i høst...

+ Les hele artikkelen

14.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

WEGNER MøBLER I PROSJEKT

Etter mange år hvor Carl Hansen fortrinnsvis har vært benyttet i hjemmeinnredninger har fabrikken de siste årene også levert til flere fantastisk flotte offentlige prosjekter, som Kastrup Lufthavn, Steelcase og en rekke restauranter.

+ Les hele artikkelen

21.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

NYE KATALOGER FRA BULO

Kolleksjonen til den belgiske produsenten Bulo handler om omsorg for detaljer, bevisst materialbruk - og varige, gjennomtenkte løsninger.

Sjekk ut Bulos ferskeste kataloger her:

+ Bulo Home
+ Bulo Office


+ Les hele artikkelen

26.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter, kontormøbler

FJORDFIESTA GåR GRøNN

Fjordfiesta produserer norske klassikere tegnet av Hans Brattrud - og ny norsk design fra bl.a. Andreas Engesvik.. Produksjonen foregår på Fjordfiestas egen lille fabrikk i Norge - og hos nordiske underleverandører.

Nå har Fjordfiesta gjennomgått sine produksjonsrutiner og produktene svanemerkes i disse dager. Gratulerer! 


+ Les hele artikkelen

25.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: Grønn design

NY OVERFLATE På ALLE MøBLER FRA QUINZE & MILAN

Vi har lenge vært begeistret for Quinze & Milans super tøffe møbler i helstøpt  skum - men har i enkelte tilfeller hatt utfordringer med leveranser til områder med høy slitasje.

Nytt av året er at QM nå leverer alle sine QM foam produkter med super slitesterk overflate - som tåler ekstremt hard bruk.

Dermed kan vi nå anbefale å benytte QM's fantastisk anvendelige og karaktersterke kolleksjon i stort sett alle møbleringssituasjoner.

+ Quinze & Milan produkter hos Euklides
+ Quinze & Milan katalog
+ Quinze & Milan nettsider


Seattle Cross fra Quinze & Milan

+ Les hele artikkelen

21.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

HELSTøPT PLAST ANNO 1966

Da Steen Østergaard tegnet sin "modell 290"  i 1966 ble den verdens første helstøpte plaststol av sin type. Østergaard skal ha jobbet på samme kontor som Verner Panton - som tegnet sitt mer kjente ikon i 1963. Sistnevnte kom først i produksjon på 70-tallet, mens Østergaards stol skal ha solgt over 10 ganger så mye som sin mer celebrerte forløper.

Nå har danske Nielaus tatt stolen i produksjon igjen - og ny utgave forventes leveringsklar årsskiftet 2011/2012. Stolen er oppdatert med glassfiberforsterket plastmateriale for ekstra styrke. I tillegg er sitttehøyden hevet med et par centimeter for å øke komforten.

Den karakteristiskeformen uthulede løsningen på understellet gir et lett og svevende inntrykk og muliggjør også svært effektiv stabling. Modell 290 leveres "naken" i 5 ulike farger - eller med pute i ønsket stoff eller hud.

+ Nielaus 290 hos Euklides

 

+ Les hele artikkelen

20.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

PILOT FRA QUINZE

Designerne Patrick Rampelotto og Fritz Pernkopf står bak denne nye krakken i 3D polypropylen og heltre fra belgiske Quinze & Milan. Forventes leveringsklar høsten 2011

 

+ Les hele artikkelen

15.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

BD LOVE 2.0

Ross Lovegrove's organiske møbelserie utviklet for BD Barcelona  leveres nå også i high gloss og metallic lakkert utgave. Lakk-finnishen fremhever de myke formene og skaper en futuristisk atmosfære.+ BD Love hos Euklides

 

 

+ Les hele artikkelen

20.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

UBUWEB

Noen ganger - ganske ofte egentlig - er de beste tingene i verden gratis. Ubuweb har vært på nettet siden 1996 og er kanskje et av de beste eksemplene på en idealistisk drevet side som faktisk fungerer - og fortsetter å fungere med en gaveøkonomi i bunnen.

Ubuweb har som mål å tilgjengeliggjøre avantgard kunst og tilbyr utallige gigabyte med lyd, musikk, film og andre skatter som hittil har vært så å si umulig å få tak i.  Alt er gratis - det utveksles ingen penger i noe ledd.

+ UbuWeb

Fra Psycho-Motorische Geräuschaktion (1967) av Otto Muehl

+ Les hele artikkelen

08.09.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew

www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blog på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.