Euklides logo

NYHETSBREV OKTOBER 2011

Herved noen høstnyheter fra Euklides. Vi er her i Drammensveien 130 og står til tjeneste for store og små prosjekter som alltid. Ta kontakt hvis vi kan hjelpe med noe. Ha deilige & produktive høstdager!

Hilsen
Euklides Crew

EUKLIDES GUIDE TIL ARBEIDSTOLER

Kroppen er definitivt ikke laget for å sitte stille i timesvis. Når lange dager foran PC'en på jobb likevel er et ubestridelig faktum for de fleste, er valg av riktig stol en essensiell investering.

Det er dessverre også utfordrende å navigere seg rundt i jungelen av merkevarer, ergonomiske trender og innstillingsmekanismer. 

I Euklides portefølje finner du noen av de absolutt fremste produktene innen arbeidsstoler - med  internasjonal markedsleder Herman Miller i spissen.

Her finner du en oversikt over det vi mener er noen av markedets beste produkter i sin kategori - med en kort oppsummering av konsepter og egenskaper bak de ulike stolene.


+ Les hele artikkelen

26.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

NY JAIME HAYON STOL FRA MAGIS

Vi har lenge vært dypt fasinert av Jaime Hayons uortodokse og kanskje uskandinaviske tilnærming til design - som sender tankene mot Trollmannen fra Oz heller enn til modernismens strenge estetikk.

Fra November 2011 er Hayons nye prosjekt for italienske Magis klar for levering. Piña kombinerer treben med sete og rygg i stålbolt formgitt så man nesten får inntrykk av stolen er oppblåsbar. Putene i sete og rygg gjør stolen dessuten super behagelig å sitte i. 

+ Hayon studio hjemmeside
+ Magis hjemmeside
+ Piña hos Euklides

+ Les hele artikkelen

26.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter, Jaime Hayon

REGNSKOGFONDET ANBEFALER

Argumentene er utallige for å gripe sjansen vi ennå har til å bevare de grønne lungene på jordkloden - og det er mye man kan gjøre som aktør i innredningsbransjen.

Tropisk trevirke er et nesten uungåelig materiale i utemøbler - og vi har vært påpasselig med å sjekke at våre leverandører benytter FSC sertifisert trevirke. Vi tok nettopp kontakt med Regnskogfondet for å rådføre oss vedr. en bestemt produsent, og har i samråd med dem nå valgt å fjerne alt tropisk hardtre fra vårt sortement -inkludert FCS sertifisert plantasjetre.

Det finnes også veldrevne plantasjer, men dessverre er merkeordningene så dårlige - og kontrollinstansene så svake at man i følge Regnskogfondet bør holde seg helt unna tropisk trevirke.

Dette har vært en vanskelig beslutning, da det spesielt for utemøblerer vanskelig å finne gode alternativer til sertifisert tropisk hardved. Og møblenes holdbarhet er likedan et svært viktig miljøkriterie. Så målet fremover må være å tvinge frem design og produksjon av utemøbler som ikke benytter truede tresorter.

+ Rainforest Alliance
+ Regnskogfondet

+ Les hele artikkelen

24.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

80-TALLS DESIGN HOS UTOPIA RETRO MODERN

Når vi smiler av 1980-tallets estetikk i våre dager, hva er det som får munnviken til å kruse seg? Fargene? Maksimalismen? Hårfrisyrene? Eller er det bare forestillingen vår om hva dette utskjelte tiåret sto for?

Den strenge, modernistiske tesen der ”form følger funksjon”, ble offer for et designmessig frontal angrep fra Italia på begynnelsen av åttitallet: Memphis-gruppen. Denne gjengen bestående av både nye og etablerte designere innledet det postmoderne 1980-tallet med sin uvanlige bruk av elementer, farger og stilblanding. I kjølvannet fra Memphis kom det nye designtilskudd fra hele verden, også fra Norge.

Designgalleriet Utopia i Kirkeveien 72, feirer trettiårsjubileet til Memphisgruppen med en utstilling som hyller 1980-tallets mangfoldige design. Fra vintage og nyprodusert Memphis, via europeiske eksponenter for den postmoderne designen, til norske eksperimenter og suksesser. Velkommen til et gjensyn med 1980-tallet!

+ Les mer hos Utopia Retro Modern
+ Se utstillingskatalogen her


+ Les hele artikkelen

26.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

NYE ARPER KATALOGER OG REFERANSER

Euklides.no er oppdatert med Arpers siste katalog materiale. Ta deg tid til å sjekke ut den super flotte dokumentasjon - og de inspirerende referansebildene.

+ Arper Leaf 2011
+ Arper Nyheter 2011
+ Arper Referanser 2011
+ Arper hovedkatalog 2011

   

 

 

 

 

 

 

 

 

+ Les hele artikkelen

22.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

GINGER FRA BD BARCELONA

Alfredo Hälberlis Ginger er en serie barstoler og krakker i slank stålbolt - med polstret sete. Den høye barstolen har i tillegg en smart lomme under for avis eller veske. 

+ Ginger fra BD Barcelona hos Euklides

+ Les hele artikkelen

24.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

THE BEST CHAIR WE EVER SAT ON

Arbeidsstolen Embody er Herman Millers ergonomiske flaggskip. Navnet fikk den fordi den legemliggjør alt designerne hos HM har lært om ergonomi i sin karriere.

Utseende er uvant og ligner ikke på noen annen stol vi har sett. Funksjonaliteten er i en særklasse og egronomisk og komfortmessig er den kompromissløs og har intet sidestykke  i bransjen. Bruker du mye tid foran PC'en er dette det absolutte førstevalget.

Teknologi-bloggen Gizmondo konkluderte i sin test med at dette er den beste stolen de noen gang har sittet på.

+ Experience Embody hos Herman Miller+ Presentasjon av Embody hos Herman Miller
+ Embody hos Euklides

+ Les hele artikkelen

24.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

NY UTGAVE AV NYTT ROM På NETT

Sjekk ut det fantastiske magasinet Nytt roms super flotte nettutgave her:

+ Les hele artikkelen

20.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

LARVER, DIONSAURBEIN OG MICROCHIPS

Fotokonkurransen Nikon Small World tar for seg mikroskopfoto. Sjekk ut de overveldende vakre 20 vinnerbildene fra årets utgave av konkurranse i Wired

+ Super Small : Top 20 Microscope Photos of the Year

1ste pris:
Chrysopa sp. (green lacewing) larva (20x)
fotografert av Igor Siwanowicz, Max Planck Institute of Neurobiology, Tyskland

Bilderettigheter: Nikon Small World

+ Les hele artikkelen

07.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

MUUTO HOS EUKLIDES

Danske Muuto har satt seg fore å engasjere de fremste innen ung skandinavisk design til å formgi gode hverdagsobjekter. Resultatet har blitt en unik kolleksjon gjenstander, møbler og lamper - med sterk form til utrolig gode priser.

Nå finner du hele Muutos utvalg av møbler og lys på www.euklides.no

+ Muuto website
+ Muuto hos Euklides

 

+ Les hele artikkelen

27.10.2011 | Nikolai Aurebekk Handeland

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew

www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blog på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.