Euklides logo

AUGUST 2012

_

EUKLIDES GRøNN LINJE

Under fanen Euklides Grønn Linje har vi samlet produkter som er miljømerket eller trekker i riktig retning i forhold til det vi forstår som en sunn produktkultur.
+ Se utvalget her

Klikk deg inn på artikkelen nedenfor for å lese mer om hvilke produkter som er med i utvalget og hvorfor. Har du innspill eller forslag til produkter som bør inngå i sortimentet er du hjertelig velkommen til å ta kontakt.

+ Les hele artikkelen

18.08.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: Grønn design

MYKERE SETU FRA HERMAN MILLER

Setu er et av Herman Millers mest ambisiøse nye stolprogrammer de siste årene. I motsetning til produsentens høyteknologiske arbeidsstoler er Setu strippet for unødvendlig mekanikk. Den omhyggelig utviklede ryggkonstruksjonen åpner likevel for avanserte ergonmiske egenskaper. Vi anbefaler å prøvesitte.

Stolserien har et grasiøst og klassisk modernistisk uttrykk, i tråd med Herman Millers historiske kolleksjoner.

Nytt av året er at Setu også kan leveres med tekstil, som gjør serien anvendelig også i innredninger hvor det ønskes et mindre "techy" uttrykk - og det åpner for uendelige muligheter  med fargekombinasjoner mellom sete og ramme.

Setu er formgitt etter den strenge Cradle to Cradle protokollen for miljøriktig design - og inngår i  Euklides Grønn Linje programmet.

+ Setu serien hos Euklides+ Les hele artikkelen

17.08.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: Grønn design

SKYGGESPILL FRA TOM DIXON

Tom Dixon har utvidet sitt program med Etch Lights, som leker med skyggespill. Nå finnes den besnærende flotte takpendelen i både messing, kobber og rustfritt stål.

I tillegg har den britiske designeren tatt frem en ny pendel som bærer navnet Etch light Web - etter vår mening en av de absolutt vakreste nye produktene lansert i år.

+ Tom Dixon på nettet
+ Etch light hos Euklides


+ Les hele artikkelen

17.08.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

TINGENES TILSTAND

Utstillingen “Tingenes Tilstand” presenterer nye arbeider av et utvalg aktuelle og spennende norske produkt- og møbeldesignere. Torsdag 30.august fra kl.18.00 vil det være åpning av utstillingen og fest på Galleri TM51 på Grünerløkka i Oslo.

Utstillingen handler om hvordan objekter tiltrekker og inspirerer oss. Det kan være fordi de forteller en historie, vekker følelser, gjør oss nysgjerrige eller de fascinerer oss. Designerne og deres arbeider viser hvordan samme utgangspunkt, gjennom ulik fortolkning, resulterer i et bredt spekter av produkter.

“Tingenes Tilstand” markerer oppstarten av Klubben for Norske Formgivere.

RSVP: tt@k-l-u-b-b-e-n.no
Sted: Galleri TM51 Grünerløkka i Oslo.
Utstillingen er åpen:
Fredag 31.august 12.00-18.00 / Lørdag og søndag 1-2 september: 11.00-17.00

+ Les mer på nettsidene K-l-u-b-b-e-n


Grow - designet av Hallgeir Homstvedt

+ Les hele artikkelen

17.08.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland

ABOUT A LOUNGE FRA HAY

Danske Hay har nylig utvidet sin About a Chair serie med barstolene About a stool - og nå også en serie komfortable lenestoler i samme program: About a Lounge.

Designeren Hee Welling har tydelig hentet inspirasjon fra midten av 1900-tallet. På samme tid som møblene fremstår samtidige, sender de tankene både mot skandinavisk modernisme og mot Eero Saarinen og Eames' organiske stolmodeller.

About a lounge vil være tilgjengelig i to størrelser - og med tre ulike understell, massivt tre, finer eller svingfot.
+ About a Lounge med ben i finér
+ About a Lounge med ben i massivt tre

 

+ Les hele artikkelen

17.08.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

NY SOFA FRA MASSPRODUCTIONS

Mega er siste skuddet på stammen hos den unge svenske produsenten Massproductions - en sofa med et generøst, mykt og skulpturelt uttrykk, som passer både hjemme og i prosjekter. 

“I saw a rack of freshly baked loaves in the bakery close to our office. There was something about the risen bread against the metal wires that was instantly appealing and I wanted to transfer that sculptural idea to a sofa. Bread represents comfort, life and stability – perfect sentiments to include in a sofa!”
+ Les mer hos Massproductions
+ Mega hos Euklides


+ Les hele artikkelen

21.07.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

LEVERINGSKLAR PILOT

Quinze & Milans nye serie barkrakker ved navn Pilot blandes matte og blanke overflater - samt plast og treverk - i en uvanlig elegant kombinasjon. Serien ble lansert i 2011 og er tegnet av Fritz Pernkopf og Patrick Rampelotto - leveringsklar først nå, høsten 2012.
+ Pilot hos Euklides+ Les hele artikkelen

17.08.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland | Tags: produktnyheter

INGIERSTRAND FREDET!

16 august ble endelig det fantastiske funksjonalistiske badeanlegget Ingierstrand Bad utenfor Oslo fredet av Riksantikvaren!
+ Les mer på sidene til Arkitektnytt

+ Les hele artikkelen

16.08.2012 | Nikolai Aurebekk Handeland

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew

www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blog på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.