Euklides logo

JANUAR 2013

_

ELEMENTA HOVEDKATALOG 2013 ER KLAR!

Vi er stolte av endelig å kunne presentere den aller første Elementa katalogen! Elementa er en  fersk norsk brand innen produksjon av moderne arbeidsmøbler - med fokus på kompromissløs funksjonalitet, elegant form og fornuftige priser.

Katalogen er formgitt av Daniel Butler, med fotografier av tatt av Catharina Caprino. Klikk nedenfor for å laste ned katalogen som PDF, eller ta kontakt med oss for en trykket utgave og en presentasjon av produktene.

Det skjer masse med Elementa for tiden, og vi vil lansere flere nye produkter i løpet av de neste månedene. Keep tuned!

+ Elementa katalog 2013 hos Euklides

 

+ Les hele artikkelen

23.01.2013 | N H | Tags: produktnyheter

EN NY TID FOR SKOLEMøBLER

Elevstoler har lenge vært et interiørarkitektens nødvendige onde i skoleprosjekter. Der god form i økende grad har inntatt de fleste andre sammenhenger i offentlige rom, har elevstoler tilsynelatende vært lavt prioritert som designobjekt.

Den tyske tradisjonsbedriften Flötotto har gått sammen med designeren Konstantin Grcic for å gjøre noe med nettopp det. Med PRO serien kan vi nå tilby et komplett program av stoler til skolebruk, som svarer godt både til ergonomiske og estetiske krav. Med en rekke ulike understell og muligheter til utseende, er dette produkter som også vil passe i en lang rekke andre sammenhenger i offentlig miljø.

Konstantin Grcic skriver:

"Current studies on the subject of active sitting in schools are the basis for the special design of PRO. The key question is: ‘How can furniture support children’s readiness to learn?’ Today, we know that ‘active, dynamic sitting’ supports concentration. In other words: it encourages the freedom of movement.

‘Children learn best when they are allowed to move around – they require the opposite of sitting still. Our seat shell is based on these current findings. For example, it has a round seat that allows movement in all directions. The rather narrow seat back allows movement to the sides. Due to its flexibility and s-shaped swing, it gives an excellent support at all times – even when you lean back. With PRO, we have created an entirely ‘open’ chair that allows movement in all directions, and actively triggers it.’

+ Pro stoler hos Euklides
+ Pro katalog hos Euklides


+ Les hele artikkelen

23.01.2013 | N H

SNøHVIT OG EVAS EPLER

Den italienske møbelprodusenten Cerruti Baleri har i samarbeide med moteskaperen Maurizio Galante fornyet Baleris klassiske Tato collection med nye trekk med fotografiske trykk. 

Her er våre yndlinger:

+ Eva (grønt eple) og Snøhvit (rødt eple)

+ Tatino Cactus - finnes også som sofa


+ Tatino i marmor og andre stein-overflater

+ Les hele artikkelen

04.01.2013 | N H

LUSTRE FRA TOM DIXON

Lustre fra Tom Dixon skriver seg inn i designerens rekke av produkter som utforsker grenseområdet mellom et industrielt og et håndverksmessig uttrykk. De 4 ulike pendlene er dessuten Tom Dixons første produkter utført i stengods, og lages ved en familieeid nederlandsk fabrikk som har arbeidet med keramikk i 5 generasjoner. 

Finishen på lampene er et resultat av en særegen, som inneholder mineraler og edle metaller. Glasuren reagerer uforutsigbart til brenningen, så hver lampe får en unikt glødende overflate - som spenner fra blek lime til dyp flaskegrønt.

+ Lustre Flat
+ Lustre Square
+ Lustre Round
+ Lustre Wedge

+ Les hele artikkelen

21.01.2013 | N H | Tags: produktnyheter

X TABLE FRA KIBISI

Nord Europa er i en særstilling når det gjelder bruk av elektrisk heve- og senkbare bord. Våre høye ergonomiske krav har dessverre ledet til mange mindre vellykkede produkter - og også i mange tilfeller et virvarr av ledninger, selv der det i teorien er mulig å skjule disse.

Det danske tegnetkontoret KiBiSi, med Bjarke Ingels i spissen adresserer nettopp dette med sitt mekaniske heve-senk bord X-table - tegnet for Holmris. X-table henter inspirasjon fra strykebrettet og tradisjonelle verktøy som benytter samme eldgamle prinsipp.

Resultatet er et elegant skrivebord med et moderne, grafisk uttrykk, som muliggjør full høydejustering fra sitte- til ståhøyde - og som dessuten holder et fornuftig prisnivå.
+ X-table hos Euklides

+ Les hele artikkelen

21.01.2013 | N H

EMECO OG RESIRKULERING

Emeco, produsenten av den klassiske Navy stolen, tar bærekraftighet på alvor - både i sine klassiske produkter og i nyutviklede produkter, som Coca Cola chair og Broom chair. Få stoler har dessuten så lang levetid som Emecos klassikere.

+ Emeco på nettet
+ Emeco hos Euklides

 

+ Les hele artikkelen

05.01.2013 | N H | Tags: Grønn design

STOCKHOLMSMESSEN 2013

Stockholmsmessen nærmer seg, Har du planlagt en tur på messen er du varmt velkommen til å ta kontakt med oss for å møtes for kaffe, omvisning eller hva som helst: Kontakt ragnhild@euklides.no for å gjøre en avtale.

Her er en liste over produsenter som Euklides arbeider med - og som vi varmt anbefaler å få med seg:

ABC Reoler
Andreu World
Artek
Asplund
Blå Station
Bruno Mathsson
Buzzispace
Chat Board
Fourdesign
Gulled
Herman Miller
Ire Møbel
Johanson Design
Karl Anderson & Søner
Lammhults
LK Hjelle
Luceplan
Lundqvist
Massproductions
Modular
Moooi
Northern Lighting
Offecct
Pedrali
Trece

+ Les hele artikkelen

14.01.2013 | N H

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew
www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blogg på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.