Euklides logo

PåSKE 2013

Herved nyhetsbrev med preview på Elementas nye bord X1, innspill til utendørssesongen, en japansk fortelling og mer.

Vi ønsker med dette alle våre kunder, venner, samarbeidspartnere og forbipasserende en GOD PÅSKE. Vi anbefaler å skru av alt elektronisk utstyr så langt som mulig, selv om du ikke skal ut og fly.

Vi er selv i sving til onsdag neste uke, og står til tjeneste frem til da.

Gode hilsner fra
Knut, Ragnhild, Nikolai og Sindre
Euklides Crew

AVDUKNING AV ELEMENTA X1 MøTEBORD

Elementas første katalog med arbeidsmøbler er i trykken - og tilgjengelig i digital utgave her. Vi er i sving med mange nye produkter og prosjekter - og har med dette gleden av å kunne vise en preview av vår nye kolleksjon med møtebord Elementa X1.

Elementa X1 er en samtidig og allsidig bordserie med klare referanser til klassisk moderne bordsystemer fra 50-tallet - oppdatert i henhold til dagens tekniske krav og muligheter.

Mer enn å være en ren produsent, skal Elementa være en verktøykasse for deg som innreder.  Elementa X1 en enormt fleksibel og prisgunstig løsning og omfatter de aller fleste kategorier og behov til møtebord og spisebord i et kontorprosjekt.

Alle produktene er leveringsklare fra i dag. Du er velkommen til å ta kontakt for å stikke innom oss i Drammensveien 130 for å se og høre mer.

Klikk deg inn på saken nedenfor for å se bilder og eksempler på konfigurasjoner.

+ Les hele artikkelen

22.03.2013 | N H | Tags: produktnyheter

MOROSO UTENDøRS - VEIEN LEDER INN I JUNGELEN

Det er ikke så ofte en møbelserie representerer noe virkelig nytt. Morosos M´Afrique er et unntak, og etter vår mening et fantastisk visuelt univers som rører ved hjertet. De spektakulære formene, fargene og mønstrene har bakgrunn i lokal brukskunst fra Senegal, hvor serien også produseres av lokale brukskunstnere for Moroso. Veven gjøres av det samme holdbare plastmateriale som benyttes i fiskegarn - rammene er i råstål.

Toord Boontje tegnet de første produktene i 2009 - og seinere har flere av Morosos designere kommet til - inkludert Bibi Seck og Ayse Birsel, samt Patricia Urquiola.

Vi har stor tro og håp på å se disse produktene mer på norske verandaer og balkonger. De har også stort potensiale til å fungere innendørs, både i prosjektsammenheng og hjemme.

Ta en titt på Morosos super flotte katalog over Utemøbler:


+ Moroso Outdoor katalog
+ M'Afrique produkter hos Euklides+ Les hele artikkelen

21.03.2013 | N H

REFERANSEPROSJEKT: DNB I BJøRVIKA

Innredningen i DNB's nye lokaler i Bjørvika - utformet av Zinc AS er ferdigstilt og har allerede vært i bruk noen måneder. Vi gratulerer DNB Markets med valget av Embody fra Herman Miller og Euklides. Meklerne i markedshallen er helt avhengige av svært høy ergonomisk standard og etter å ha testet en lang rekke alternativer falt valget på Embody.  

Embody er en av de mest nyvinnende og gjennomarbeidede arbeidsstolene som er utviklet noen sinne, og spiller i en liga helt for seg selv hva ergonomiske egenskaper gjelder.

+ Les mer om bygget og innredningen hos Designboom
+ Embody hos Euklides
+ Les hele artikkelen

14.03.2013 | N H | Tags: referanser

FORTELLING #2 - Å TøMME ENS KOPP

"Hvis du vil at dine barn skal bli intelligente barn, fortell dem eventyr. Hvis du vil gjøre dem ennå mer intelligente, fortell dem flere eventyr."
- Albert Einstein

Her er nummer 2 i vår serie månedtlige fortellinger fra ulike tradisjoner, til glede og inspirasjon. Vi anbefaler å viderefortelle - og tar med glede i mot fortellinger fra våre lesere.  Denne ukens historie skriver seg igjen fra japansk zen-tradisjon.

Å TØMME ENS KOPP

Nan-in, en japansk zen mester under Mejii perioden (1868-1912) fikk en gang besøk av en universitetsprofessor som kom for å lære om Zen.

Mesteren serverte i all stillhet en kopp te mens professoren snakket om Zen. Nan-in fylte koppen. til randen og fortsatte derpå å helle. Professoren betraktet den overfylte koppen men kunne til slutt ikke holde seg, og utbrøt "Det er fullt! Det går ikke mer te i koppen!"

"Du er selv som denne koppen", sa Nan-in.

"Du er full av dine egne meninger og spekulasjoner. Hvordan kan jeg vise deg Zen hvis ikke du tømmer koppen din først?"

+ Les hele artikkelen

18.03.2013 | N H

EXTREMIS UTENDøRS - I EUROPEISK ASK

Belgiske Extremis produserer solide arkitektoniske utemøbler av en kvalitet som er ment å vare i årevis. Etter mye eksperimentering for å finne frem til ikke-tropisk treverk som faktisk tåler nordisk vær og vind, tilbyr nå produsenten Hopper benken i thermobehandlet H.O.T. ask fra Europa.

+ Extremis nettsider
+ Extremis hos Euklides

+ Les hele artikkelen

21.03.2013 | N H

MAGIS UTENDøRS På NETTET

Store deler av italienske Magis' utvalg møbler fungerer like godt ute som inne.

utendørssidene til Magis kan du se hele utvalget av bord, stoler og tilbehør - tegnet av møbelarkitekter som Ronan & Erwan Bouroullec, Jasper Morrison og Konstantin Grcic.

Mange praktiske og elegante løsninger - og ikke minst til priser man forsvare å betale, selv med vår korte skandinaviske sommer.

+ Magis Outdoor

Vigna stol og bord - tegnet av Martino Gamper for Magis. Tydelig referanse fra Thonets klassiske wiener-stol - og kanskje også til planteriket - men med et samtidig uttrykk og materialbruk.

+ Vigna hos Euklides

+ Les hele artikkelen

15.03.2013 | N H | Tags: Utendørsmøbler

NONUFORMS SVEVENDE HYLLER

Noen ganger dukker det opp nye produkter som fester seg i minnet med en gang - og som på samme tid fremstår selvfølgelige og uunværlige.

Hyllesystemet Exilis fra Nonuform er gjennomtenkt og ultra minimalistisk. Den delikate aluminiumsprofilen kan festes direkte i veggen, på skinner eller stå fritt i rommet på stativ.

Exilis produseres i Sverige og leveres i sort, hvitt, alu og rødt. Standardlengder er 780 og 1180mm  men fabrikken lager hyller på presise spesialmål helt opp til 5 meter.

+ Nonuform på nettet
+ Nonuform katalog hos Euklides

+ Les hele artikkelen

17.03.2013 | N H | Tags: produktnyheter

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew
www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blogg på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.