Euklides logo

NYHETSBREV MAI 2013

"Mindre dårlig er ikke det samme som godt!" Herved ferske nyheter fra Euklides og Elementa - produkter, ideer og fortellinger som vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Håper dere er enige, og at brevet er til glede og nytte.

Vi ønsker med dette alle våre forbindelser en fantastisk fin forsommer og melder at vi står til tjeneste i store og små prosjekter.

-Euklides & Elementa Crew

NYTT MøTEBORD FRA ELEMENTA

Møtebordsserien X2 er aller siste produkt fra Elementa og vårt første viktige steg i retning radikal miljøvennlig produksjon, inspirert av Cradle to Cradle metodologien.

Understellet er laget med ben i 100% resirkulert aluminium (post-consumer) i benene og resirkulert stål i beslag, ramme og stilleskruer.

Videre er benene konstruert for å kunne vinkles fritt og tilpasses bordplatens bredde ved montering, uten bruk av ekstra deler - for å åpne for fremtidig gjenbruk av understellet.

+ Les hele artikkelen

24.05.2013 | N H | Tags: Grønn design, produktnyheter, Elementa

NY BOK: OPPSIRKULERING MED CRADLE TO CRADLE

The Upcylce er oppfølgeren til boken Cradle to Cradle som ble gitt ut i 2002 av kjemikeren Michael Braungart og arkitekten William McDonough.

Blant grunnobservasjonene i C2C  er at søppel ikke eksiterer som fenomen i naturen, og at begrepet er modent for å avvikles. Der enkelte tilnærminger til miljøvennlig produksjon kan fremstå restriktive og problemorienterte, handler C2C om å være ressursorientert på alle plan.   

Mye såkalt resirkulering er i praksis "nedsirkulering" (downcycling) - hvor råvarer fra et produkt gjenbrukes i et mindre nyttig produkt, som i tur ender som usorterbar søppel. 

C2C forespråker "oppsirkulering" (upcycling), hvor råvarene inngår i lukkede kretsløp. Når et produkts levetid er omme, må dets bestanddeler kunne betraktes som attraktive råvarer til produksjon av nye produkter av samme eller høyere kvalitet. 

The Upclyce tar for seg erfaringer forfatterne har hatt med implementering av Cradle to Cradle i liten og stor målestokk de siste ti årene - og oppdaterer og viderefører tenkningen. Vi anbefaler varmt å plukke opp et eksemplar. Gjerne også klassikeren Cradle to Cradle, som fortsatt er aktuell og etter vår mening en essensiell introduksjon til en særegen tilnærming til et av de viktigste temaene i design og arkitekturfeltene.

+ Cradle to Cradle hos Amazon
+ The Upcycle hos Amazon

+ Les hele artikkelen

23.05.2013 | N H | Tags: Grønn design

NYHETER FRA TOM DIXON

Tom Dixon utvidet sitt program med flere nye serier på Milanomessen tidligere i år. Her er et par av våre favoritter:


Cell light

A light that mimics cellular growth which can be used in multiple, geometric configurations

The Gem family is informed by the facets of semi-precious gem stones and ingots of silver.

Each Cell is made from layers of minutely etched, polished brass filtering light rays to throw a satisfyingly dappled glow casting intricate shadows on walls, floors and ceilings.

Fan Dining Chair

Creating an exclamation mark in the home, a dining chair, stool and table are extended from our much loved Fan Chair - a dramatic and sculptural take on the traditional British Windsor Chair. 

Gem Family

Formed from machined wooden spindles, a curved back and circular base inject a striking silhouette in the dining space.

Available in Black or Natural Oak, each piece features a black leather seat pad.

Klikk deg inn på saken for å se flere produkter

+ Last ned Tom Dixons katalog for 2013 - 2014


+ Les hele artikkelen

24.05.2013 | N H

MASSPRODUCTIONS UTENDøRS

Svenske Massproductions er en ung, designdrevet produsent med en kompromissløst kvalitetsbevisst tilnærming til produktutvikling. 

Vi er fortsatt begeistret for utemøbelserien Tio, tegnet av Chris Martin - som omfatter lave og høye stoler og bord i en lang rekke ulike størrelser og former. Skal du innrede uteområder anbefaler vi varmt en titt både på Tio og på Jig serien som nylig er levert til Hermes hovedkvarter.

+ Tio hos Massproductions
+ Massproductions hos Euklides

+ Les hele artikkelen

23.05.2013 | N H | Tags: utemøbler, produktnyheter

TEKSTIL MED FIBER FRA BRENNESLE

Møbeltekstilet Sting fra Camira består av 25% fiber fra brennesle og resten ren ull. Brennesle er en hurtigvoksende plante som kan dyrkes på mark som er vanskelig å anvende til matproduksjon. 

Sting er et grovmasket tekstil med sterk karakter og leveres i en serie farger inspirert av den engelske landsbygda. Med slitestyrke målt til 50 000 Martindale egner stoffet seg godt til bruk også i områder med aktiv bruk i offentlig miljø.

Camira skriver som følger om de miljømessige sidene ved prosjektet:

Nature’s most well known environmental textile, pure new wool, provides the perfect accompaniment to soft, fine and sustainable fibre produced by the nettle plant. The two fibre types are blended together and spun locally near the Camira manufacturing facility in Huddersfield, UK.  The fabric is then woven on energy efficient high speed dobby looms powered by green electricity from renewable sources. Yarn cones are re-used and any selvedge waste and yarn remnants go into recycling streams for use in mattress fillings and insulation materials.

Finally the fabric is piece-dyed in low liquor dye vessels using non-metallic dyestuffs and a natural water supply flowing directly from the Pennine hills. The tenter machine is equipped with a Radscan heat exchanger which captures heat for use in warm water scouring. Naturally inspired using locally grown materials and locally manufactured, make Stingplus Camira’s most sustainable fabric eve

+ Sting PDF brosjyre
+ Sting fargekart
+ Camira på nettet

 

+ Les hele artikkelen

22.05.2013 | N H | Tags: Grønn design

ELEMENTA X1 LEVERINGSKLAR

Elementas første serie med møtebord, Elementa X1 ble lansert tidligere i vår. Serien er klar for levering og du finner nå veiledende priser på Euklides.no

X1 er en super fleksibel bordløsning med enormt mange muligheter til konfigurasjoner, overflater og former på bordplate.

+ Elementa X1 hos Euklides

+ Les hele artikkelen

23.05.2013 | N H

MIRRA 2 FRA HERMAN MILLER

Arbeidsstolen Mirra fra Herman Miller var i sin tid blant de første produktene i sin kategori som ble utviklet med den ambisiøse Cradle to Cradle miljøprotokollen som grunnlag for designprosessen.

Nå har det Berlin-baserte designerne i Studio 7,5 redesignet stolen fra bunnen av. Andelen av resirkulert materiale er økt og antallet ulike materialer har gått ned. Stolen har blitt lettere, med et slankere mer samtidig og innbydende uttrykk. 

De ergonomiske prinsippene fra den originale Mirrastolen er videreført, med lettfattelige og intuitive justeringsmuligheter.

Euklides håper på å ha stolen klar for visning i Oslo til Designers Saturday i september 2013

+ Les mer hos Herman Miller

 

 

 

+ Les hele artikkelen

23.05.2013 | N H | Tags: produktnyheter

NYTT TREKK OG LIV TIL GAMLE CATIFASTOLER

Catifa 53 og Catifa 46 fra Arper er blant de mest solgte arkitekttegnede stolene i historien. De første modellene ble lansert i 2001 - og spesielt mange av de eldre plastskallene begynner å bli slitne.

Det er velkomment når Arper nå lanserer komplette trekk som er mulig å ettermontere på gamle plastskall.  Trekkene leveres i alle tekstiler fra Kvadrat og med flere ulike alternativer til søm. De kan videre enkelt tas av igjen for vask eller for å bytte om til andre stoler.

+ Arper Nyheter 2013
+ Arper Hovedkatalog 2013

+ Les hele artikkelen

23.05.2013 | N H

MARINA FRA EXTREMISMarina er en ny benkserie fra den belgiske produsenten av utemøbler, Extremis tilvirket i glassfiber, noe som gjør det mulig å levere bordet i uvanlige store lengder. Marina finnes som piknikbord med integrerte bord og benker, samt frittstående benker og bord til utebruk.

+ Se flere bilder og les mer hos Extremis
+ Marina priseksempel hos Euklides

+ Les hele artikkelen

21.05.2013 | N H | Tags: produktnyheter

ONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND: MACHINE DREAMS 5. - 8. JUNI

Vi i Euklides og Elementa er overbevist om at LYD kommer til å åpne seg som en viktigere del av god design og arkitektur i årene som kommer.

5-8 juni arrangerer nyMusikk sin årlige internasjonale festival for samtidslyd, Only Connect Festival of Sound. Årets festival har temaet Machine Dreams og vil foregå på Kunstnernes Hus, Teknisk Museum, Blå og Cinemateket.

"Machine Dreams vil handle om maskiners egenskaper som fascinerende og utopiske idéinstrumenter. Med screeninger, konserter, symposium og live-opptredener vil Only Connect utforske maskiners drømmer. Festivalen er både en hyllest til foreldede mekanismer og lydbildet som forsvinner med dem, samt en feiring av maskinen som en modell for tenkning.

Kunstnerisk leder i nyMusikk, Anne Hilde Neset, om festivalens tema: 

- I vår touch-screen virkelighet gjennomsyret av software trenger vi sjeldent å forholde oss til hvordan ting egentlig virker. Med 
Machine Dreams ønsker vi å utforske hva som ligger under, nemlig maskinen. Festivalen er en oppdagelsesferd i lyder og maskiner, men ikke bare lyder av maskiner – faktiske maskiner som subharchorden, walkmanen og vocoderen, og fiktive maskiner som tidsmaskinen."

+ Les mer på nettsidene til nyMusikkDen østtyske lydgeneratoren Subharchord kan ses på Teknisk Museum.

+ Les hele artikkelen

22.05.2013 | N H

FORTELLING #3 - SKARPSKYTTEREN

"Hvis du vil at dine barn skal bli intelligente barn, fortell dem eventyr. Hvis du vil gjøre dem ennå mer intelligente, fortell dem flere eventyr."
- Albert Einstein

Her er nummer 3 i vår serie månedlige fortellinger fra ulike tradisjoner, til glede og inspirasjon. Vi anbefaler å viderefortelle - og tar med glede i mot fortellinger fra våre lesere. Denne ukens fortelling er fra jødisk tradisjon via boken Making Connections skrevet av David Kaetz.

Skarpskytteren
Rabbi Elias, kjent som Geniet fra Vilnius spurte en gang Maggiden (forkynneren) fra Dubno: "Fortell meg hvordan det har seg at du har en passende fortelling uansett hvilket tema vi diskuterer?"

"La meg forklare det med en lignelse", svarte Maggiden fra Dubno.

En rik prins sendte en gang avgårde sin sønn til en militærskole for å lære seg å skyte. Der studerte han i 5 år og utmerket seg med gullmedaljer i skytekonkurranser. Da han var på vei hjem var han lykkelig overbevist om at hans far ville bli imponert over hvor dyktig han hadde blitt.

På veien pauset han i en landsby for å hvile hesten. På en gammel låvevegg fikk han øye på en serie sirkler tegnet i kritt. Eksakt i midten av hver av sirkel var et kulehull. Den unge prinsen var forbløffet. Hvem kunne denne utrolige skarpskytteren være?  Hvor hadde han studert, og hva slags medaljer hadde han vunnet?

Prinsen begynte å spørre rundt og til slutt ble skarpskytteren brakt til ham, en ung landsbygutt i slitte klær og uten sko. "Fortell meg hvor du har lært å skyte slik?", spurte prinsen.
"Vel, jeg gjør som følger.", sa gutten. "Først skyter jeg på veggen, så sjekker jeg hvor kulen traff. Så tar jeg et lite stykke kritt og tegner rundt hullet."Illustrasjon: Sølvpilens følgesvenn Falk med rifle.

+ Les hele artikkelen

22.05.2013 | N H | Tags: zen-fortellinger

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew
www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blogg på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.