Euklides logo

HøST 2013

Hei!

Herved nyhetsbrev fra Euklides og Elementa - med prototyper fra StokkeAustad, sofa fra Andersen & Voll, Feldenkrais workshop, cradle to cradle arbeidsstoler, stablestoler fra Bouroullec brødrene, origami, fortellinger og mer.

Ønsker om en god høst til alle! Vi står som vanlig til tjeneste i store og små innredningsprosjekter.

Varme hilsner fra
- Euklides Crew
Nikolai, Ragnhild, Knut og Sindre

NYHETER FRA ELEMENTA HøST 2013

Designers Saturday er vel overstått og vi takker for overveldende besøk, gode møter og samtaler.

Nyhetene fra Elementa inkluderte flere nye bordserier, samt ferske prototyper fra et av Norges absolutt mest interessante unge designkontorer:

Grunntanken bak skapserien dB, tegnet av StokkeAustad er å bringe et element av varme og eleganse inn i arbeidsmiljøet, samtidig som lydabsorberende filt bidrar til å dempe larm og etterklang.

Vi har flere nye produkter på trappene fra StokkeAustad og vi er overbevist om at vi sammen fremover kan bidra positivt til å gjøre kontorinnredninger mer elegante, praktiske og interessante.

Klikk deg inn på saken for å se flere bilder av dB og de andre nyheter presentert på Designers Saturday

+ Besøk Elementa på nettet
+ Elementa hos Euklides

+ Les hele artikkelen

10.10.2013 | N H

Å SITTE På JORDA

23 & 24 november holder Elementas samarbeidspartner og Feldenkraisinstruktør David Kaetz workshopen Sitting Lively. Sitting on the Earth i Oslo.

Kurset anbefales varmt for alle som sitter - og særskilt for arkitekter og interiørarkitekter som ønsker å øke dybdeforståelsen for  menneskekroppen som grunnreferanse for design - personlig og profesjonelt

The 21st century workplace means long hours sitting at the computer. Your eyes are busy, and so are your hands. But what is going on in the rest of you while you work? Why are so many people suffering from pain in the neck, shoulders, wrists, upper and lower back—not to mention headaches, irritability, and vision and breathing problems? How can you organize yourself to be both comfortable and alert?

Using the wholistic discoveries and vast toolkit of the Feldenkrais Method, David Kaetz offers a playful and experiential workshop to help you find your ease and power, in mind and body, while you are sitting on your bottom. For writers, designers, artists, accountants, bank workers, meditators, musicians, students, teachers, therapists, and pretty much everyone else.

+ Les mer på sidene til Feldenkrais Norge

David Kaetz er en kanadisk Feldenkraisinstruktør med mange års erfaring. Vi er stolte av å inkludere ham i Elementas ekspertpanel som inkluderer ressurspersoner innen bærekraftighet, akustikk, digital integrasjon, bevegelse og bevissthet.

Foruten å delta i vår produktutvikling tilbyr David også rådgivning i innredningsprosesser. Kontakt nikolai@euklides.no for mer informasjon.

+ Les mer om Feldenkraismetoden

+ Les hele artikkelen

30.10.2013 | N H | Tags: workshops

MIRRA 2 LEVERINGSKLAR

Herman Millers nye stolthet er klar for levering. Mirra 2 er en videreføring og oppdatering av Mirra-stolen som ble teget i 2003 av tyske Studio 7.5

Stolen har blitt vesentlig lettere, den har et ennå lavere økologisk fotavtrykk, den er oppgradert ergonomisk - og har fått et mer samtidig og elegant visuelt uttrykk.

Vi har testet stolen og den er vår klare favoritt blant Herman Millers allerede svært gode sitteredskaper. Prøvestol forventes å ankomme vårt showroom i begynnelsen av november - og de første leveransene vil gjøres i desember 2013.

Stolen er utformet i henhold til Cradle to Cradle filosofien - og inngår i vår serie av bærekraftige produkter - Euklides Grønn Linje.

+ Les mer på sidene til Herman Miller
+ Se presentasjon av Mirra 2 på Youtube

+ Les hele artikkelen

30.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter, Grønn design

ANDERSSEN & VOLL FOR MUUTO

Anderssen + Voll´s nye sofaserie Oslo tegnet for Muuto er klar for levering. Som standard leveres den i en rekke ulike elegante monokrome utførelser. I større prosjekter er fargemulighetene ubegrensede.

+ Oslo hos Euklides
+ Muuto hos Euklides

+ Les hele artikkelen

18.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter

NYHETER FRA MODUS

Modus er en av Storbritannias mest interessante produsenter av møbler til offentlig rom - tegnet av engelske og skandinaviske designere. Uttrykket er sofistikert, og klassisk moderne - og prisene er fornuftige.

Besøk Modus på nettet eller last ned deres siste katalog her:Hold er en komplett stolserie med sterk karakter, og høy komfort - tegnet av Jonathan Prestwich for Modus.

+ Hold stolserie hos Modus

+ Les hele artikkelen

02.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter

NORSK KULTURRåD VALGTE ELEMENTA

Tidligere i høst åpnet Kulturrådet sine nye kontorer i Mølleparken i Oslo. Vi gratulerer med et fantastisk nytt lokale utformet av Krohn Interiørarkitekter, med møbler fra Euklides og Elementa. 

Kulturrådet valgte arbeidsmøbler og møtebord fra Elementa, stoler fra Offecct, Fourdesign, loungemøbler fra L.K. Hjelle, Fjordfiesta og Habitek.

+ Norsk Kulturråd
+ Elementa

Forh. kulturminister Hadia Tajik klipper snoren på inngangen til Kulturrådets nye lokaler.

+ Les hele artikkelen

02.10.2013 | N H | Tags: referanser

ELEMENTA BUDGET

Elementa A1 og U1 er våre rimeligste bordserier som innebærer skrivebord, arbeidsbenker, møtebord, kantinebord og mer. Begge  kommer i en lang rekke standard størrelser og utførelser - og kan i prosjekter også leveres i ønsket mål, farge og finish.Elementa A1 skrivebord med skråstilte profiler med Monza chair tegnet av Konstantin Grcic for Plank

+ Elementa hovedkatalog 2013
+ Elementa A1 hos EuklidesElementa U1 skrivebord med rette benprofiler med Sayl arbeidsstol tegnet av Yves Behar for Herman Miller. 

+ Elementa hovedkatalog 2013
+ Elementa U1 hos Euklides

+ Les hele artikkelen

16.10.2013 | N H

REDD DEG SELV GJENNOM å BRETTE

Vi i Euklides er store elskere av origami og vi tror mange ville hatt glede av å bruke hendene til annet enn musklikking og klapring på tastur. 

Sjekk ut bloggen Fold you so som oss bekjent er eneste norske blogg om emnet. Du kan forøvrig se flere av innehaver Vera sine geometriske kreasjoner i Euklides og Elementas showroom i Drammensveien nå i høst.
+ Fold You So

 

+ Les hele artikkelen

01.10.2013 | N H

FORTELLING #5 - MULLA NASREDDIN

"Hvis du vil at dine barn skal bli intelligente barn, fortell dem eventyr. Hvis du vil gjøre dem ennå mer intelligente, fortell dem flere eventyr."
- Albert Einstein

I vår serie av kloke og ukloke fortellinger fra zen- og andre tradisjoner har vi denne måneden glede å presentere Mulla Nasreddin Hodja.

Nasreddin har i mange hundre år vært gjenstand for vitser, fortellinger og finurlige mind-hacks i Midtøsten og Østen. Historiene om den narreaktige mullaen fra Tyrkia benyttes som mystiske undervisningshistorier og effektive verktøy for å sprenge tankerammene. Og å påminne oss om at virkeligheten ikke alltid er helt det den gir seg ut for.


Nasreddin Hodja & Rabbi Moishe på fisketur
En dag bestemte mulla Nasreddin seg for å reise på fisketur. Han fikk med seg sin gode venn Rabbi Moishe på å leie en robåt i den lokale havna. Sammen rodde de utpå for å prøve fiskelykken.

Etter en deilig ettermiddag til vanns hadde de to kameratene håvet inn mer enn 30 fisk.
- "Det er best du merker stedet, så vi kan komme tilbake i morgen", sa mullaen entusiastisk til Moishe.

Neste dag la de to vennene igjen ut på tur, og møttes i havna for å leie båt og reise ut til samme plass.

- "Merket du stedet, Moishe?", spurte Nasr Eddin.
- "Så klart - jeg malte en stor hvit X på bunnen av robåten"
- "Din narr!", utbrøt mullaen, "Tenk om vi ikke får leid den samme båten igjen i dag!"

+ Les hele artikkelen

10.10.2013 | N H | Tags: zen-fortellinger

BRøDRENE BOUROULLEC FOR HAY

Brødrene Bourroullec har tegnet en ambisiøs ny møbelserie for Hay. Utgangspunktet for designbriefen var møbleringen av det nye universitetet i København.

Resultatet er et stort program stoler, barstoler og bord som etter vår mening er noe av det mest spennende som har kommet fra en skandinavisk produsent de siste årene.

+ Les hele artikkelen

24.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Euklides Crew
www.euklides.no

Euklides formidler arkitekttegnede møbler og belysning til kontorer, restauranter, kaféer, hoteller, institusjoner og utvalgte forhandlere. Følg vår blogg på www.euklides.no for nyheter, tilbud og inspirasjon.