Euklides logo

EN DøR SOM LUKKES OG EN NY DøR SOM åPNES

God påskehøytid ønskes alle våre venner, kunder, samarbeidspartnere, konkurrenter og forbipasserende.

DET ABSOLUTT OG DEFINITIVT SISTE NYHETSBREVET FRA EUKLIDES

Etter snart 17 år med (nesten) månedtlig e-brevskrivning fra Euklides sender vi herved vårt aller siste brev.

Samtidig inviterer vi til å være med videre på reisen. Gjennom vår nye plattform Elementa vil vi som produsent utforske ny design, ny tenkning og nye materialer og prosesser.

Vil du å fortsette å høre fra oss, følg lenken her for å melde deg på vår nye mailingliste.

Du vil altså ikke automatisk bli overført til den nye listen hvis ikke du følger linken og melder deg på

Elementas nyhetsbrev vil ta for seg økologi, visuell kultur, ideer og teknologi - og følge utviklingen til en ny norsk plattform for design. Velkommen & på gjensyn!

+ Påmelding til Elementa Nyhetsbrev

+ Les hele artikkelen

31.03.2015 | N H

EUKLIDES & ELEMENTA I KIRKEN

I januar flyttet vi inn i nye lokaler i historiske omgivelser i Storgata 36 B i Oslo, hvor blant annet Klubben har sine kontorer.

Sammen med 3 andre aktører innen bærekraftig mat og design disponerer vi nå Kirkerommet på toppen av det gamle arbeidsasylet på Prindsen. Nødvendig oppussing er i full gang og vi gleder oss til å invitere på visning og kaffe eller lunsj i nær fremtid

Fabrikksbygningen er tegnet av Christian Grosch i 1830 og er fredet, som del av anlegget Prinds Augusts Minde. Den eldste bygningen, Mangelsgården ble opprettet som et svært påkostet landssted for en tysk general på 1600-tallet. Senere har Prindsen på ulike måter vært knyttet til fattigvesenet, med tvangsarbeide for løsgjengere, galehus og i en periode huset også anlegget politilegens visitasjonslokale for prostituerte. Du kan lese mer om områdets utrolige historie på siden til Prindsens Venner.

Flyttingen er et ledd i å spisse Elementas fokus som kraftsenter for utvikling av produksjon av nye løsninger og ideer. Vår bransje er i kjapp forandring - og i kollektiv med aktører som Growlab, FoodStudio og designer Hallgeir Homstvedt - og sammen med deg - føler vi oss skikket til å møte en planetvennlig og fantastisk fremtid.

+ Besøk Elementa på nettet

+ Les hele artikkelen

29.03.2015 | N H

SUPPEKJøKKEN FOR VELDEDIGE PROSJEKTER

Gjennom mange leveranser samler vi opp en del ukurante varer, returer, prøveoppstillinger, feilbestillinger og annet som absolutt ikke bør kastes. Og vi trenger plass på lageret.

I den forbindelse søker vi veldedige organisasjoner eller på andre måter idealistiske initiativer som trenger møbler og som ikke er så kresne på om alt er strøkent. Noen ting vil vi gi bort, andre vil vi ha en symbolsk sum for, for ikke helt å knuse våre bankende kjøpmannshjerter.

Ta kontakt med Bent (som er på reise til over påske) på bent@euklides.no for å foreslå aktuelle prosjekter og diskutere behov.

(Bildet viser Al Capones suppekjøkken i Chicago, 1931)

+ Les hele artikkelen

30.03.2015 | N H

NåR KUNNSKAP IKKE LEDER TIL HANDLING

I dagens hypersammenkoblede samfunn er det umulig å si at vi ikke vet hva som foregår. Det blir varemere - og konsekvensene blir mer og mer merkbare.

Vi ble kjent med Psykologen og økonomen Per Esben Stoknes og hans makker og nestor innen feltet, Jørgen Randers, i forbindelse med et kurs i Grønn Vekst på BI i 2013, og har fulgt med deres viktige arbeide siden. I april lanserer han boken What we think about when we try not to think about Global warming. Boken tar for seg de fascinerende psykologiske årsakene til økt kunnskap ikke nødvendigvis leder til handling i klimaspørsmål. Den beskriver videre strategier for hvordan vi kan tilnærme oss problemene på måter som ikke leder til fortvilelse og lammelse.

Les mer på sidene til Per Esben Stoknes hvor du også kan bestille boken via Amazon og følge forfatteren på Twitter.

+ Les hele artikkelen

29.03.2015 | N H | Tags: Grønn design

HERMAN MILLER På NORSK

Herman Miller er en av møbelindustriens mest interessante firmaer når det gjelder bærekraftig produksjon - og arbeider i henhold til Cradle to Cradle protokollen.

HM står bak noen av verdens ubestridelig mest nytenkede og gjennomarbeidede arbeidsstoler. De siste året har Herman Millers sitteredskaper vunnet frem også i store norske prosjekter som DNB Markets, Aftenposten og Norges Forskningsråd.

Vi er stolte av å representere HM i Norge - og lanserer herved en nettside som presenterer produktene som føres i Norge.

+ Besøk Herman Miller Norge

+ Mirra 2 arbeidsstol fra Herman Miller

+ Les hele artikkelen

20.03.2015 | N H

GIGANTISKE OG UDDE MøTEBORD

- med uvanlige former og spesifikasjoner - runde, ovale, båtformede, kvadratiske, brede, smale, små, mellomstore og enorme. Elementas møtebordskolleksjon er en verktøykasse hvor man kan få til det aller meste.

Nå kompletterer vi vårt program med møtebordserien K1, som med sitt stramme og elegante uttrykk og smarte tekniske løsninger muliggjør en enorm fleksibilitet i forhold til størrelser og former.

Bordplater er som ellers hos Elementa også åpent, enten du ønsker å bruke finér matchet til klassiske stoler, laminat, linoleum eller gjennomfarget MDF, oljet, lakket, beiset eller hva det måtte være. Vi arbeider med å få tatt noen fine bilder av serien - i mellomtiden kan du lese mer og se flere rendringer på nettsidene til Elementa

+ K1 hos Elementa

 

 

+ Les hele artikkelen

31.03.2015 | N H | Tags: produktnyheter

STOLER OG LAMPER AV TANG

Fantastisk og usannsynlig, men veldig fint Danske Jonas Edvard og Nikolaj Steenfatt har laget prototyper på en møbelserie av tang funnet langs kysten i Danmark:
Les mer om prosessen på Sidene til Nikolaj Steenfatt

+ Les hele artikkelen

31.03.2015 | N H

ELEMENTA.NO NAVIGERBAR

Elementa sidene er oppdatert med en ryddigere navigasjon og oversikt over produktene.

+ Elementa.no

+ Les hele artikkelen

12.11.2014 | N H

_

Klikk her for å melde deg på som nyhetsbrevmottaker. Husk å oppdatere oss hvis du skifter adresse - og hvitlist post@euklides.no for å være sikker på at brevene kommer frem. Klikk her dersom du ikke ønsker å motta mail fra oss.

Med vennlig hilsen
Euklides CREW
www.euklides.no / www.elementa.no