Kr. 3 977,- for en Y-stol? En veldig hyggelig pris på en ekte klassiker.

Nå kan du få den klassiske Y-stolen CH24 i såpet bøk med natur fletting fra Carl Hansen fra kun Kr. 3 977,- eks mva. Bestiller du 4 stk så trekkes det 10% rabatt i kassen. Samme rabatt gjelder for såpebehandlet eik med natur fletting.

 

CH24 eller Y-stolen var den første modellen som Hans J. Wegner tegnet eksklusivt for Carl Hansen i 1949. Det ikoniske designet har vært i uavbrutt produksjon siden debuten i 1950.

Ch24 er et vakkert stykke håndarbeid og en kostbar stol å produsere men nå kan du få den klassiske Y-stolen CH24 i såpet bøk eller eik til redusert pris ved bestilling fra 4 - 7 eller 8+ stk (rabatten trekkes fra i kassen).

CH24 har med sin unike form oppnådd en særlig status innen moderne design. Ved formgivningen av CH24 valgte Wegner å fremstille rygg og armlener av et enkelt trestykke. Produksjonen av hver enkelt Y-stol omfatter mer enn 100 ledd hvorav de fleste er utført for hånd.  Y-stolen gir både komfort og stabilitet i en karakteristisk og elegant form og har gjennom tidene vunnet bred annerkjennelse som essensen av moderne dansk design.

Hans J. Wegner var skomakersønn og ble født i 1914 i Tønder. Han begynte sin læretid hos snekkermester H. F. Stahlberg som 14 -åring.  Senere flyttet han til København, hvor han gikk på Kunsthåndværkerskolen fra 1936 til 1938, før han startet eget virke som møbelarkitekt.

Wegners bakgrunn som snekker ga ham en dyp forståelse for hvordan man kan forene krevende teknikker med et raffineret formspråk og hans estetikk var likeledes baseret på en grundleggende respekt for trevirke og dets egenskaper, samt en stor interesse for andre naturmaterialer som gjorde det mulig for ham å gi den formalistiske minimalismen en organisk og naturlig bløthed.

Wegner startet sin egen tegnestue i 1943 og  var i starten særlig opptatt av kinesiske stoler fra Ming dynastiet som ga ham inspirasjonen til klassikeren "China Chair" og senere Y-stolen.