Klassisk norsk møbelkunst fra Eikund

De siste årene har Eikund satt i gang nyproduksjon i noen av de flotteste ikonene i skandinavisk designhistorie - og alt de gjør er faktisk designet i Norge.

Den Egersund baserte produsenten Eikund ble stiftet i 2016 og lanserte etter kort tid klassikerene "Krysset" av Fredrik A. Kayser og "Veng" av Torbjørn Bekken. Siden det har de kommet med en serie velkuraterte perler fra norsk designhistorie hentet fra private og offentlige arkiver, samlere og familier til kjente designere.

 

De fire gründerne i Eikund. Fra venstre, Frode Tingbø. Morten Hippe, Jørgen Tengesdal og Kriss Elde,

Krysset av Fredrik A. Kayser (1955) fra Eikund

 

Eikunds produksjon oser av perfeksjonisme og estetisk sans, men drivkraften er også en stolthet over den store mengden skatter som er nedgravd i norsk designhistorie og et ønske om å gi disse vakre objektene nytt liv og nye hjem.

Broadway Lounge Chair av Torbjørn Afdal (1958)  fra Eikund

 

Eikunds voksende kolleksjon viser at vi ikke trenger å gå til Sverige eller Danmark for å finne utsøkte eksempler på nordisk modernisme men at det er mulig å produsere eksklusive høykvalitetsmøbler i Norge med norske materialer og norske håndverkere.

Fluffy Lounge Chair av  Fredrik A. Kayser fra Eikund

 

Euklides ser frem til å kunne tilby en voksende kolleksjon av norske designklassikere fra Eikund. Vi tror at kortreiste møbler, laget i Norge av norske materialer og håndverkere er noe mange større og mindre kunder ønsker å se mer av. 

Era Dining Chair av Svein Dysthe (1956) fra Eikund

 

Euklides tilbyr hele katalogen til Eikund selv om ikke alle variantene ligger ute i biledformat. Ta kontakt! Se Eikunds kolleksjon her.

Øya Dining Table av Sigurd Resell (1956) fra Eikund