Fortellinger i treverk fra Tonning & Stryn

"Historia byrjar med trevirket, heilt frå si spede spire i skogen, og held fram ved at menneskjer sit i, tek på , kviler i eller et ved eit ferdig møbel."

Stryn Møbelindustri AS ble grunnlagt i 1939. Noen få år senere i 1946 ble Tonning Møbelfabrikk AS etablert. Med det var Stryn blitt en viktig møbelbygd og grunnlaget for en genuin nordfjordsk møbelidentitet. I 2013 slo selskapene seg sammen og bringer nå arven videre. 

Stol 1036 fra Tonning & Stryn av Alf Sture (1940)

Hos Tonning & Stryn arbeider det bare håndverkere med dyp interesse for trevirke. De vet hvordan virket oppfører seg og hva de beste metodene er for å bearbeide det. Det kan man se og føle i hvert produkt som forlater fabrikken. Taktilitet, tyngde og finesse som oser av kvalitet og ekte håndverk skinner gjennom hver minste skjøt og søm.

Linde Sofa fra Tonning & Stryn av Andreas Engesvik (2015)

Tonning & Stryn samarbeider med Norges beste møbelsdesignere og skaper det som best kan beskrives som en samtale mellom formgiver og trevirke. Hver part har noe å fortelle, og slik skapes møbler med varig verdi - Stories in Wood.

Rang bordserie fra Tonning & Stryn av StokkeAustad

 

 

Frikk fra Tonning & Stryn av Erik Wester (2015)

Alle produktene til Tonning & Stryn er forøvrig i vår kolleksjon "Kortreist" som består av møbler laget av norske materialer og bedrifter. Og det kommer mer etterhvert, så det er bare å følge med. Dersom man ønsker informasjon og priser på andre produkter av Tonning & Stryn er det bare å ta kontakt.