© 2018

LOGG INN

MINE SIDER       


OM OSS | REFERANSER | OM MILJØ
IN ENGLISH | OM Å HANDLE


Avansert

EUKLIDES AS

Telefon +47 22468140

Postadresse:
Postboks 2032 Grünerløkka
0505 Oslo

kontor@euklides.no
www.euklides.no

 
 

TROY FRA MAGIS

Troy er navnet på Marcel Wanders omfattende stolserie for Magis. Serien inkluderer - som populært er for tiden - en lang rekke ulike versjoner, med 4 ben, meier og svingfot - og skall i en lang rekke ulike varianter.

Med plastskall dekorert med mønstre fra Marcel Wanders umiskjennelige univers fremstår stolen med sterk karakter og en stemning man kanskje vanligvis kjenner fra produsenten Moooi .  De helpolstrede utgavene er super komfortable - og kan fungere som elegante og praktiske møbler rundt spisebord i møterom,som besøksstoler eller med høydejusterbar svingfot som arbeidsstol.

- Magis på nettet
- Marcel Wanders


11.12.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareNORWEGIAN MODERN 2

Euklides anbefaler varmt Utopa Retro Moderns salgsutstilling i Kirkeveien!

Utopia Retro Modern følger opp fjorårets markering over etterkrigstidas norske møbler med en ny innholdsrik salgsutstilling. Norwegian Modern 2 en naturlig oppfølger der vi vil sette fokus på det norske kunsthåndverket, eller brukskunst som det het den gangen. Vi presenterer et bredt utvalg bestående av både designhistoriske høydepunkter, som serieproduserte hverdagsvarer. Noen av dem laget av i dag glemte utøvere, og som vi håper vil gi et interessant og samtidig representativt bilde av den norske produksjonen innenfor keramikk, glass, treverk og metall. Utopia har også i år produsert en informativ og gjennomillustrert utstillingskatalog, som sammen med Norwegian Modern 1 vil bli lansert som e-bok i Frankrike og i Tyskland neste år.  Samtidig med utstillingen, blir det julemarked i de to øverste etasjene, med et godt utvalg av norske vintage gjenstander, serviser, smykker, møbler, lamper, plakater og kunst.


Grete Prytz kittelsen Ring ”Domino”, stanset og delvis speilemaljert sølv. Produsert hos Tostrup fra ca. 1952.

 


05.12.2013 | N H |
ShareAERON I SJAKK VM!

Hvis du har lurt på hva slags stoler som ble brukt i de lange konsentrerte timene foran sjakkbordet i VM, kan vi røpe at det er Herman Millers uslåelige klassiker Aeron, tegnet av Bill Stumpf og Don Chadwick i 1994.

Herman Millers samarbeide med Sjakk VM går helt tilbake til den berømte 1972-matchen mellom Fischer og  Spassky. Fischer skal ha krevd å få sitte på en Herman Miller stol siden det hjalp ham med konsentrasjonen. Da Spassky så stolen skal han ha insistert på å få en til seg selv også!

+ Aeron hos Euklides 


24.11.2013 | N H |
ShareMIRRA 2 LEVERINGSKLAR

Herman Millers nye stolthet er klar for levering. Mirra 2 er en videreføring og oppdatering av Mirra-stolen som ble teget i 2003 av tyske Studio 7.5

Stolen har blitt vesentlig lettere, den har et ennå lavere økologisk fotavtrykk, den er oppgradert ergonomisk - og har fått et mer samtidig og elegant visuelt uttrykk.

Vi har testet stolen og den er vår klare favoritt blant Herman Millers allerede svært gode sitteredskaper. Prøvestol forventes å ankomme vårt showroom i begynnelsen av november - og de første leveransene vil gjøres i desember 2013.

Stolen er utformet i henhold til Cradle to Cradle filosofien - og inngår i vår serie av bærekraftige produkter - Euklides Grønn Linje.

+ Les mer på sidene til Herman Miller
+ Se presentasjon av Mirra 2 på Youtube


30.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter, Grønn design |
ShareÅ SITTE På JORDA

23 & 24 november holder Elementas samarbeidspartner og Feldenkraisinstruktør David Kaetz workshopen Sitting Lively. Sitting on the Earth i Oslo.

Kurset anbefales varmt for alle som sitter - og særskilt for arkitekter og interiørarkitekter som ønsker å øke dybdeforståelsen for  menneskekroppen som grunnreferanse for design - personlig og profesjonelt

The 21st century workplace means long hours sitting at the computer. Your eyes are busy, and so are your hands. But what is going on in the rest of you while you work? Why are so many people suffering from pain in the neck, shoulders, wrists, upper and lower back—not to mention headaches, irritability, and vision and breathing problems? How can you organize yourself to be both comfortable and alert?

Using the wholistic discoveries and vast toolkit of the Feldenkrais Method, David Kaetz offers a playful and experiential workshop to help you find your ease and power, in mind and body, while you are sitting on your bottom. For writers, designers, artists, accountants, bank workers, meditators, musicians, students, teachers, therapists, and pretty much everyone else.

+ Les mer på sidene til Feldenkrais Norge

David Kaetz er en kanadisk Feldenkraisinstruktør med mange års erfaring. Vi er stolte av å inkludere ham i Elementas ekspertpanel som inkluderer ressurspersoner innen bærekraftighet, akustikk, digital integrasjon, bevegelse og bevissthet.

Foruten å delta i vår produktutvikling tilbyr David også rådgivning i innredningsprosesser. Kontakt nikolai@euklides.no for mer informasjon.

+ Les mer om Feldenkraismetoden


30.10.2013 | N H | Tags: workshops |
ShareBRøDRENE BOUROULLEC FOR HAY

Brødrene Bourroullec har tegnet en ambisiøs ny møbelserie for Hay. Utgangspunktet for designbriefen var møbleringen av det nye universitetet i København.

Resultatet er et stort program stoler, barstoler og bord som etter vår mening er noe av det mest spennende som har kommet fra en skandinavisk produsent de siste årene.


24.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareANDERSSEN & VOLL FOR MUUTO

Anderssen + Voll´s nye sofaserie Oslo tegnet for Muuto er klar for levering. Som standard leveres den i en rekke ulike elegante monokrome utførelser. I større prosjekter er fargemulighetene ubegrensede.

+ Oslo hos Euklides
+ Muuto hos Euklides


18.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareELEMENTA BUDGET

Elementa A1 og U1 er våre rimeligste bordserier som innebærer skrivebord, arbeidsbenker, møtebord, kantinebord og mer. Begge  kommer i en lang rekke standard størrelser og utførelser - og kan i prosjekter også leveres i ønsket mål, farge og finish.Elementa A1 skrivebord med skråstilte profiler med Monza chair tegnet av Konstantin Grcic for Plank

+ Elementa hovedkatalog 2013
+ Elementa A1 hos EuklidesElementa U1 skrivebord med rette benprofiler med Sayl arbeidsstol tegnet av Yves Behar for Herman Miller. 

+ Elementa hovedkatalog 2013
+ Elementa U1 hos Euklides


16.10.2013 | N H |
ShareFORTELLING #5 - MULLA NASREDDIN

"Hvis du vil at dine barn skal bli intelligente barn, fortell dem eventyr. Hvis du vil gjøre dem ennå mer intelligente, fortell dem flere eventyr."
- Albert Einstein

I vår serie av kloke og ukloke fortellinger fra zen- og andre tradisjoner har vi denne måneden glede å presentere Mulla Nasreddin Hodja.

Nasreddin har i mange hundre år vært gjenstand for vitser, fortellinger og finurlige mind-hacks i Midtøsten og Østen. Historiene om den narreaktige mullaen fra Tyrkia benyttes som mystiske undervisningshistorier og effektive verktøy for å sprenge tankerammene. Og å påminne oss om at virkeligheten ikke alltid er helt det den gir seg ut for.


Nasreddin Hodja & Rabbi Moishe på fisketur
En dag bestemte mulla Nasreddin seg for å reise på fisketur. Han fikk med seg sin gode venn Rabbi Moishe på å leie en robåt i den lokale havna. Sammen rodde de utpå for å prøve fiskelykken.

Etter en deilig ettermiddag til vanns hadde de to kameratene håvet inn mer enn 30 fisk.
- "Det er best du merker stedet, så vi kan komme tilbake i morgen", sa mullaen entusiastisk til Moishe.

Neste dag la de to vennene igjen ut på tur, og møttes i havna for å leie båt og reise ut til samme plass.

- "Merket du stedet, Moishe?", spurte Nasr Eddin.
- "Så klart - jeg malte en stor hvit X på bunnen av robåten"
- "Din narr!", utbrøt mullaen, "Tenk om vi ikke får leid den samme båten igjen i dag!"


10.10.2013 | N H | Tags: zen-fortellinger |
ShareNYHETER FRA ELEMENTA HøST 2013

Designers Saturday er vel overstått og vi takker for overveldende besøk, gode møter og samtaler.

Nyhetene fra Elementa inkluderte flere nye bordserier, samt ferske prototyper fra et av Norges absolutt mest interessante unge designkontorer:

Grunntanken bak skapserien dB, tegnet av StokkeAustad er å bringe et element av varme og eleganse inn i arbeidsmiljøet, samtidig som lydabsorberende filt bidrar til å dempe larm og etterklang.

Vi har flere nye produkter på trappene fra StokkeAustad og vi er overbevist om at vi sammen fremover kan bidra positivt til å gjøre kontorinnredninger mer elegante, praktiske og interessante.

Klikk deg inn på saken for å se flere bilder av dB og de andre nyheter presentert på Designers Saturday

+ Besøk Elementa på nettet
+ Elementa hos Euklides


10.10.2013 | N H |
ShareNORSK KULTURRåD VALGTE ELEMENTA

Tidligere i høst åpnet Kulturrådet sine nye kontorer i Mølleparken i Oslo. Vi gratulerer med et fantastisk nytt lokale utformet av Krohn Interiørarkitekter, med møbler fra Euklides og Elementa. 

Kulturrådet valgte arbeidsmøbler og møtebord fra Elementa, stoler fra Offecct, Fourdesign, loungemøbler fra L.K. Hjelle, Fjordfiesta og Habitek.

+ Norsk Kulturråd
+ Elementa

Forh. kulturminister Hadia Tajik klipper snoren på inngangen til Kulturrådets nye lokaler.


02.10.2013 | N H | Tags: referanser |
ShareNYHETER FRA MODUS

Modus er en av Storbritannias mest interessante produsenter av møbler til offentlig rom - tegnet av engelske og skandinaviske designere. Uttrykket er sofistikert, og klassisk moderne - og prisene er fornuftige.

Besøk Modus på nettet eller last ned deres siste katalog her:Hold er en komplett stolserie med sterk karakter, og høy komfort - tegnet av Jonathan Prestwich for Modus.

+ Hold stolserie hos Modus


02.10.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareREDD DEG SELV GJENNOM å BRETTE

Vi i Euklides er store elskere av origami og vi tror mange ville hatt glede av å bruke hendene til annet enn musklikking og klapring på tastur. 

Sjekk ut bloggen Fold you so som oss bekjent er eneste norske blogg om emnet. Du kan forøvrig se flere av innehaver Vera sine geometriske kreasjoner i Euklides og Elementas showroom i Drammensveien nå i høst.
+ Fold You So

 


01.10.2013 | N H |
ShareDESIGNERS SATURDAY 7 SEPTEMBER 2013

Vi er stolte av å invitere til avdukning av høstens nyheter fra Elementa med presentasjon av skapserien dB, vårt første samarbeide med StokkeAustad.

Vi huser også amerikanske Herman Miller som lanserer en fersk redesign av arbeidsstolen Mirra 2, samt tyske Flötotto som viser Konstantin Grcics nye stolfamilie Pro.
VELKOMMEN

Servering og presentasjon ved StokkeAustad kl 1400 Fredag 6/9. Publikumsdag Søndag 8/9.
Pressevisning, lunsj og presentasjon fredag 6/9.
Stoppested 7 med bussen. Euklides, Drammensveien 130, inngang B2.


www.elementa.no / www.stokkeaustad.com
Mirra 2 - Cradle to Cradle miljøsertifisert arbeidsstol fra Herman Miller.
www.hermanmiller.co.uk
Stolserien Pro, utviklet av Konstantin Grcic
www.floetotto.deElementa X2 bord med understell i 100% post-consumer resirkulert aluminium.


03.09.2013 | N H |
SharePREVIEW OG LUNSJ FOR PRESSE OG ARKITEKTER

Vi inviterer herved til preview for presse,  arkitekter og interiørarkitekter i forbindelse med Designers Saturday - Fredag 6/9 2013.

Vi stiler med flytende servering av mat og drikke - og presentasjon ved designerne bak produktene.

Kl 1400 - Presentasjon av Db skapserie ved Øystein Austad og Jonas Stokke, tegnet av StokkeAustad for Elementa. (Hos Euklides)
Kl 1415 - Presentasjon av Wästberg belysning ved Inga Sempe og Magnus Wästberg
Kl 1430 - Holedesign presenterer nye møbler og materialer
Kl 1445 - Skovin presenterer eik som materiale
Kl 1500 - Boform presenterer CPH Square on Tour

Husk påmelding til ragnhild@euklides.no eller indu@holedesign.no

Euklides / Holedesign - Drammensveien 130 Inngang B2


02.09.2013 | N H |
ShareLYSENDE GOD SOMMER!

Vi i Euklides & Elementa ønsker med dette alle våre kunder, samarbeidspartnere, forbindelser og venner en fantastisk sommer - hvor alt er mulig!

Showrommet på Skøyen holdes stengt fra torsdag 4/7 - men vi er tilgjengelig på mail og telefon gjennom hele sommeren. Har du nye prosjekter eller gående leveranser som du har spørsmål om står vi til tjeneste som vanlig.  Vi åpner dørene igjen 1/8.

Hilsen
Euklides Crew


03.07.2013 | N H |
ShareMATER DESIGN HOS EUKLIDES

Danske Mater har de siste årene vært en foregjenger i å utforske etisk og bærekraftig produksjon - og har bygget opp en sterk kolleksjon av samtidige møbler og lamper med særpreg

Enkelte av Maters designs er mest kjent fra hjemmeinnredninger, men flere og flere produkter har funnet veien inn i flotte innredningsprosjekter, som Googles hovedkvarter i California. 

Fra høsten av vil Mater være å finne i programmet til Euklides Grønn Linje. I mellomtiden, ta en titt på Maters nettsider og katalog - og kontakt oss for tilbud eller mer informasjon.

+ Mater hovedkatalog

Dome Lampe tegnet av Todd Bracher for Mater - mottok Wallpapers pris for beste bordlampe i 2009.

"The dome lamp is an iconic representation of 'what is light'. Light eminates evenly in a 360 degree pattern from its source (such as in the case with the sun) so therefore the most honest approach toward the design of a lamp to me was a spherical solution. The design is essentially a 'globe' form 'hollowed out' to allow the light to distribute. Such a mathematical solution enables the design to be timeless and familiar however completely new in approach as it is more of an engineering solution than a fashion based one".

+ Dome Light hos Mater


02.07.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareELEMENTA X1 KLAPPBORD

X1 er en fleksibel serie møtebord lansert av Elementa våren 2013 - som allerede har funnet veien inn i flere prosjekter. Fra 1 juli er også en praktisk klappbord-utgave av bordet tilgjengelig for levering.

Sjekk også ut Elementas møtebordsserie X2, med understell i 100% post-consumer resirkulert aluminium. 

Det er høyt tempo i produktutvikling hos Elementa for tiden. På Designers Saturday i September vil vi vise et helt nytt oppbevaringssystem tegnet av det norske kontoret StokkeAustad.

+ Elementa klappbord


02.07.2013 | N H |
ShareSVEN IVAR DYSTHE På KUNSTINDUSTRIMUSEET FREM TIL 25 AUGUST

Gammelt nytt for enkelte av dere, men vi tillater oss om en påminnelse: Den super interessante utstillingen av arbeidene til Sven Ivar Dysthe som åpnet i mai på Kunstindustrimuseet står frem til 25 august.

Dysthes produksjon er unik i norsk sammenheng - og denne utstillingen viser bredden av hans innsats fra tidlige arbeider med sterk dansk innflytelse, gjennom popart-inspirert design til suksessen med møbler i i laminert tre som har kommet til å bli så karakteristisk for norsk design fra 70-tallet og fremover.

Museet tilbyr omvisninger hver søndag kl 1400 i utstillingsperioden.

+ Les mer på Nasjonalmuseets sider

Bildet er fra en av våre absolutte favorittbutikker i Oslo:  Utopa Retro Modern Butikken ligger i Kirkeveien og selger brukte arkitektmøbler med fokus på norsk design. De holdt en egen utstilling om Dysthe i 2011 og er antagelig også det beste stedet hvis man er ute etter klassisk norsk design stua eller til innredningsprosjekter.


02.07.2013 | N H |
ShareSCANDIA JR MED SVANEMERKE

Scandia serien tegnet av Hans Brattrud er blant de flotteste norske bidragene i Scandinavian Design perioden. Å investere i møbler som beviselig holder seg i generasjoner er kanskje den beste måten å tenke bærekraftighet.

Det er super hyggelig at Fjordfiesta nå har tatt frem en svanemerket utgave av Scandia Jr. som produseres i henhold til merkeordningens strenge krav.

Stolen inngår i Euklides Grønn Linje som er et program med produkter som er miljømerket, eller som på andre måter utmerker seg i retning bærekraftig design og produksjon.

+ Euklides Grønn Linje
+ Scandia Jr Eco hos Euklides

 

 


02.07.2013 | N H | Tags: Grønn design |
ShareFORTELLING #4 - MATEMATIKEREN OG ANDREJ SEMJONOVITSJEn god fortelling sier mer enn tusen bilder, som igjen sier mer enn tusen ord. Vi er overbevist om at det å lære historier forblir en fantastisk effektiv måte å å øke ens forståelse av verden på - faglig og menneskelig.

Her er nummer 4 i vår serie månedlige fortellinger fra ulike tradisjoner, til glede og inspirasjon. Strengt tatt et lite teaterstykke fra den russiske absurdisten Daniil Kharms, hentet fra boken Knakk!! Om Fenomener og Eksistenser, oversatt av Thorvald Steen. 

Kharms er kanskje ikke for alle, men hvis du liker ham så er den kjærligheten tilbøyelig til vokse seg dyp. Vi anbefaler å videreformidle - og tar med glede i mot fortellinger fra våre lesere.
+ Daniil Kharms Knakk! Om Fenomener og Eksistenser hos Bokkilden


Matematikeren og Andrej Semjonovitsj

MATEMATIKEREN: (har tatt en kule ut av hode)

Jeg har tatt en kule ut av hodet
Jeg har tatt en kule ut av hodet
Jeg har tatt en kule ut av hodet
Jeg har tatt en kule ut av hodet

ANDREJ SEMJONOVITSJ:

Legg den på plass
Legg den på plass
Legg den på plass
Legg den på plass

MATEMATIKEREN:

Nei, ikke på plass!
Nei, ikke på plass!
Nei, ikke på plass!
Nei, ikke på plass!

ANDREJ SEMJONOVITSJ:

Vel, la det være.
Vel, la det være.
Vel, la det være.

MATEMATIKEREN:

Ja, det gjør jeg!
Ja, det gjør jeg!
Ja, det gjør jeg!

ANDREJ SEMJONOVITSJ:

Vel, det er greit.
Vel, det er greit.
Vel, det er greit.

MATEMATIKEREN:

Ja, jeg seiret!
Ja, jeg seiret!
Ja, jeg seiret!

ANDREJ SEMJONOVITSJ:

Vel så seiret du, men ro deg nå!

MATEMATIKEREN:

Nei jeg roer meg ikke!
Nei jeg roer meg ikke!
Nei jeg roer meg ikke!

ANDREJ SEMJONOVITSJ:

Det kan så være at du er matematiker, men ærlig talt, klok er du ikke.

MATEMATIKEREN:

Jo jeg er klok og vet veldig mye!
Jo jeg er klok og vet veldig mye!
Jo jeg er klok og vet veldig mye!

ANDREJ SEMJONOVITSJ:

Mye, men bare pjatt!

MATEMATIKEREN:

Nei, ikke pjatt!
Nei, ikke pjatt!
Nei, ikke pjatt!

ANDREJ SEMJONOVITSJ:

Jeg er lei av å krangle med deg!

MATEMATIKEREN:

Nei du er ikke lei!
Nei du er ikke lei!
Nei du er ikke lei!

(Andrej Semjonovitsj vifter ergelig med hånden og går. Matematikeren blir stående et øyeblikk, og så går han ut etter Andrej Semjonovitsj.)

Teppe


01.07.2013 | N H | Tags: zen-fortellinger |
ShareDøD OVER EMAIL

Vi i Euklides mottar og sender daglig ekstreme mengder email - og det tar vi først og fremst som et tegn på at vi er en høyest levende aktør i vår bransje.

Samtidig er vi overbevist om at email som kommunikasjonsform er en dinosaur som på et tidspunkt vil bli sett på som en historisk kuriositet, og at våre barn i beste fall vil le av hvordan mange emails som var involvert i nesten en hvilken som helst transaksjon i 2013.

Selv om vi langt fra alltid klarer å være så presise og kortfattede som vi skulle ønske, anbefaler vi varmt ogs andre å ta en titt på nettstedet http://five.sentenc.es/  og dets enda strengere slektninger, four, three & two sentences.

+ five.sentenc.es


01.07.2013 | N H |
ShareVERKTøY FOR MATEMATIKKELSKEREN

Euklides har navnet sitt fra antikkens store matematiker som arbeidet ved biblioteket i Alexandria, og som samlet og systematiserte samtidens kunnskap om geometri i verket Elementer (eller Elementa på latin)

Vi er naturligvis begeistret for Tom Dixons nye produkt for mattekjennere, bestående av linjal, vinkelhake, transportør og binders i presist utført i messing. Det er noe fantastisk med fysiske tegneverktøy av høy kvalitet.

+ The Matematician hos Tom Dixon


01.07.2013 | N H |
ShareNYTT MøTEBORD FRA ELEMENTA

Møtebordsserien X2 er aller siste produkt fra Elementa og vårt første viktige steg i retning radikal miljøvennlig produksjon, inspirert av Cradle to Cradle metodologien.

Understellet er laget med ben i 100% resirkulert aluminium (post-consumer) i benene og resirkulert stål i beslag, ramme og stilleskruer.

Videre er benene konstruert for å kunne vinkles fritt og tilpasses bordplatens bredde ved montering, uten bruk av ekstra deler - for å åpne for fremtidig gjenbruk av understellet.


24.05.2013 | N H | Tags: Grønn design, produktnyheter, Elementa |
ShareNYHETER FRA TOM DIXON

Tom Dixon utvidet sitt program med flere nye serier på Milanomessen tidligere i år. Her er et par av våre favoritter:


Cell light

A light that mimics cellular growth which can be used in multiple, geometric configurations

The Gem family is informed by the facets of semi-precious gem stones and ingots of silver.

Each Cell is made from layers of minutely etched, polished brass filtering light rays to throw a satisfyingly dappled glow casting intricate shadows on walls, floors and ceilings.

Fan Dining Chair

Creating an exclamation mark in the home, a dining chair, stool and table are extended from our much loved Fan Chair - a dramatic and sculptural take on the traditional British Windsor Chair. 

Gem Family

Formed from machined wooden spindles, a curved back and circular base inject a striking silhouette in the dining space.

Available in Black or Natural Oak, each piece features a black leather seat pad.

Klikk deg inn på saken for å se flere produkter

+ Last ned Tom Dixons katalog for 2013 - 201424.05.2013 | N H |
ShareNY BOK: OPPSIRKULERING MED CRADLE TO CRADLE

The Upcylce er oppfølgeren til boken Cradle to Cradle som ble gitt ut i 2002 av kjemikeren Michael Braungart og arkitekten William McDonough.

Blant grunnobservasjonene i C2C  er at søppel ikke eksiterer som fenomen i naturen, og at begrepet er modent for å avvikles. Der enkelte tilnærminger til miljøvennlig produksjon kan fremstå restriktive og problemorienterte, handler C2C om å være ressursorientert på alle plan.   

Mye såkalt resirkulering er i praksis "nedsirkulering" (downcycling) - hvor råvarer fra et produkt gjenbrukes i et mindre nyttig produkt, som i tur ender som usorterbar søppel. 

C2C forespråker "oppsirkulering" (upcycling), hvor råvarene inngår i lukkede kretsløp. Når et produkts levetid er omme, må dets bestanddeler kunne betraktes som attraktive råvarer til produksjon av nye produkter av samme eller høyere kvalitet. 

The Upclyce tar for seg erfaringer forfatterne har hatt med implementering av Cradle to Cradle i liten og stor målestokk de siste ti årene - og oppdaterer og viderefører tenkningen. Vi anbefaler varmt å plukke opp et eksemplar. Gjerne også klassikeren Cradle to Cradle, som fortsatt er aktuell og etter vår mening en essensiell introduksjon til en særegen tilnærming til et av de viktigste temaene i design og arkitekturfeltene.

+ Cradle to Cradle hos Amazon
+ The Upcycle hos Amazon


23.05.2013 | N H | Tags: Grønn design |
ShareMASSPRODUCTIONS UTENDøRS

Svenske Massproductions er en ung, designdrevet produsent med en kompromissløst kvalitetsbevisst tilnærming til produktutvikling. 

Vi er fortsatt begeistret for utemøbelserien Tio, tegnet av Chris Martin - som omfatter lave og høye stoler og bord i en lang rekke ulike størrelser og former. Skal du innrede uteområder anbefaler vi varmt en titt både på Tio og på Jig serien som nylig er levert til Hermes hovedkvarter.

+ Tio hos Massproductions
+ Massproductions hos Euklides


23.05.2013 | N H | Tags: utemøbler, produktnyheter |
ShareELEMENTA X1 LEVERINGSKLAR

Elementas første serie med møtebord, Elementa X1 ble lansert tidligere i vår. Serien er klar for levering og du finner nå veiledende priser på Euklides.no

X1 er en super fleksibel bordløsning med enormt mange muligheter til konfigurasjoner, overflater og former på bordplate.

+ Elementa X1 hos Euklides


23.05.2013 | N H |
ShareNYTT TREKK OG LIV TIL GAMLE CATIFASTOLER

Catifa 53 og Catifa 46 fra Arper er blant de mest solgte arkitekttegnede stolene i historien. De første modellene ble lansert i 2001 - og spesielt mange av de eldre plastskallene begynner å bli slitne.

Det er velkomment når Arper nå lanserer komplette trekk som er mulig å ettermontere på gamle plastskall.  Trekkene leveres i alle tekstiler fra Kvadrat og med flere ulike alternativer til søm. De kan videre enkelt tas av igjen for vask eller for å bytte om til andre stoler.

+ Arper Nyheter 2013
+ Arper Hovedkatalog 2013


23.05.2013 | N H |
ShareMIRRA 2 FRA HERMAN MILLER

Arbeidsstolen Mirra fra Herman Miller var i sin tid blant de første produktene i sin kategori som ble utviklet med den ambisiøse Cradle to Cradle miljøprotokollen som grunnlag for designprosessen.

Nå har det Berlin-baserte designerne i Studio 7,5 redesignet stolen fra bunnen av. Andelen av resirkulert materiale er økt og antallet ulike materialer har gått ned. Stolen har blitt lettere, med et slankere mer samtidig og innbydende uttrykk. 

De ergonomiske prinsippene fra den originale Mirrastolen er videreført, med lettfattelige og intuitive justeringsmuligheter.

Euklides håper på å ha stolen klar for visning i Oslo til Designers Saturday i september 2013

+ Les mer hos Herman Miller

 

 

 


23.05.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareFORTELLING #3 - SKARPSKYTTEREN

"Hvis du vil at dine barn skal bli intelligente barn, fortell dem eventyr. Hvis du vil gjøre dem ennå mer intelligente, fortell dem flere eventyr."
- Albert Einstein

Her er nummer 3 i vår serie månedlige fortellinger fra ulike tradisjoner, til glede og inspirasjon. Vi anbefaler å viderefortelle - og tar med glede i mot fortellinger fra våre lesere. Denne ukens fortelling er fra jødisk tradisjon via boken Making Connections skrevet av David Kaetz.

Skarpskytteren
Rabbi Elias, kjent som Geniet fra Vilnius spurte en gang Maggiden (forkynneren) fra Dubno: "Fortell meg hvordan det har seg at du har en passende fortelling uansett hvilket tema vi diskuterer?"

"La meg forklare det med en lignelse", svarte Maggiden fra Dubno.

En rik prins sendte en gang avgårde sin sønn til en militærskole for å lære seg å skyte. Der studerte han i 5 år og utmerket seg med gullmedaljer i skytekonkurranser. Da han var på vei hjem var han lykkelig overbevist om at hans far ville bli imponert over hvor dyktig han hadde blitt.

På veien pauset han i en landsby for å hvile hesten. På en gammel låvevegg fikk han øye på en serie sirkler tegnet i kritt. Eksakt i midten av hver av sirkel var et kulehull. Den unge prinsen var forbløffet. Hvem kunne denne utrolige skarpskytteren være?  Hvor hadde han studert, og hva slags medaljer hadde han vunnet?

Prinsen begynte å spørre rundt og til slutt ble skarpskytteren brakt til ham, en ung landsbygutt i slitte klær og uten sko. "Fortell meg hvor du har lært å skyte slik?", spurte prinsen.
"Vel, jeg gjør som følger.", sa gutten. "Først skyter jeg på veggen, så sjekker jeg hvor kulen traff. Så tar jeg et lite stykke kritt og tegner rundt hullet."Illustrasjon: Sølvpilens følgesvenn Falk med rifle.


22.05.2013 | N H | Tags: zen-fortellinger |
ShareONLY CONNECT FESTIVAL OF SOUND: MACHINE DREAMS 5. - 8. JUNI

Vi i Euklides og Elementa er overbevist om at LYD kommer til å åpne seg som en viktigere del av god design og arkitektur i årene som kommer.

5-8 juni arrangerer nyMusikk sin årlige internasjonale festival for samtidslyd, Only Connect Festival of Sound. Årets festival har temaet Machine Dreams og vil foregå på Kunstnernes Hus, Teknisk Museum, Blå og Cinemateket.

"Machine Dreams vil handle om maskiners egenskaper som fascinerende og utopiske idéinstrumenter. Med screeninger, konserter, symposium og live-opptredener vil Only Connect utforske maskiners drømmer. Festivalen er både en hyllest til foreldede mekanismer og lydbildet som forsvinner med dem, samt en feiring av maskinen som en modell for tenkning.

Kunstnerisk leder i nyMusikk, Anne Hilde Neset, om festivalens tema: 

- I vår touch-screen virkelighet gjennomsyret av software trenger vi sjeldent å forholde oss til hvordan ting egentlig virker. Med 
Machine Dreams ønsker vi å utforske hva som ligger under, nemlig maskinen. Festivalen er en oppdagelsesferd i lyder og maskiner, men ikke bare lyder av maskiner – faktiske maskiner som subharchorden, walkmanen og vocoderen, og fiktive maskiner som tidsmaskinen."

+ Les mer på nettsidene til nyMusikkDen østtyske lydgeneratoren Subharchord kan ses på Teknisk Museum.


22.05.2013 | N H |
ShareTEKSTIL MED FIBER FRA BRENNESLE

Møbeltekstilet Sting fra Camira består av 25% fiber fra brennesle og resten ren ull. Brennesle er en hurtigvoksende plante som kan dyrkes på mark som er vanskelig å anvende til matproduksjon. 

Sting er et grovmasket tekstil med sterk karakter og leveres i en serie farger inspirert av den engelske landsbygda. Med slitestyrke målt til 50 000 Martindale egner stoffet seg godt til bruk også i områder med aktiv bruk i offentlig miljø.

Camira skriver som følger om de miljømessige sidene ved prosjektet:

Nature’s most well known environmental textile, pure new wool, provides the perfect accompaniment to soft, fine and sustainable fibre produced by the nettle plant. The two fibre types are blended together and spun locally near the Camira manufacturing facility in Huddersfield, UK.  The fabric is then woven on energy efficient high speed dobby looms powered by green electricity from renewable sources. Yarn cones are re-used and any selvedge waste and yarn remnants go into recycling streams for use in mattress fillings and insulation materials.

Finally the fabric is piece-dyed in low liquor dye vessels using non-metallic dyestuffs and a natural water supply flowing directly from the Pennine hills. The tenter machine is equipped with a Radscan heat exchanger which captures heat for use in warm water scouring. Naturally inspired using locally grown materials and locally manufactured, make Stingplus Camira’s most sustainable fabric eve

+ Sting PDF brosjyre
+ Sting fargekart
+ Camira på nettet

 


22.05.2013 | N H | Tags: Grønn design |
ShareMARINA FRA EXTREMISMarina er en ny benkserie fra den belgiske produsenten av utemøbler, Extremis tilvirket i glassfiber, noe som gjør det mulig å levere bordet i uvanlige store lengder. Marina finnes som piknikbord med integrerte bord og benker, samt frittstående benker og bord til utebruk.

+ Se flere bilder og les mer hos Extremis
+ Marina priseksempel hos Euklides


21.05.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareNY UTGAVE AV NYTT ROM!

Her er Nytt Roms digitale utgave #10 til å bla i på skjermen (inneholder helt annet stoff enn det trykte bladet, full-screen blir finest).

Denne utgaven har tema 'Reisemål', og vi bad 30 arkitekter, designere og andre kreative sende oss et bilde tatt på en reise. Motivet kunne være hva som helst, fra hvor som helst i verden; arkitektur, mennesker, omgivelser, inntrykk, restauranter, butikker og inspirerende steder.

Trykk her for å komme til den digitale utgaven.04.04.2013 | N H |
ShareELEMENTA WORKSHOP #2

MOVEMENT NATURE MEANT

To work daily for many hours in front of a screen is a new phenomenon in human history. We have a limited knowledge of the short and long term psychological and physiological consequences of sitting or standing in front of a computer for long periods. What we do know, however, and what health professionals around the world are experiencing daily, is that there are countless shoulder, back, arm, hand, neck and vision, energy and mood complaints among office workers, and it is certainly time to take a good look at health in the electronic workplace.

The Feldenkrais method aims to improve our lives by looking deeply into how we organize ourselves in mind/body. It brings greater ease and efficiency into daily life, by the simple expedient of using the mind/body more easily and
efficiently in everyday situations. Since all realms of our experience are seamlessly interwoven, a change in the way we organize movement will also show up as a change in thinking, in feeling, and in sensing.


How can we as designers benefit from greater familiarity with how we actually work? What are the connections between how we organize our own body/mind and how an institution organizes its workflow? How can we create better projects by (re-)establishing the elegant, creative, and ever-moving human animal as the primary reference point for design?

The evening’s presentation will be a participatory exploration of movement and awareness. Afterwards, there will be an opportunity to discuss these and other matters with the presenter.

David Kaetz is a Canadian Feldenkrais teacher with many years of experience . He is in Oslo to offer workshops at NMH, the Norwegian Academy of Music.


TID: Onsdag  23/4 2013 ca 1700-1900
HVA: Foredrag om bevegelse & bevissthet i kontormiljø
STED:
Blir bestemt senere
RSVP:
Så snart som mulig nikolai@euklides.no (det er plass til ca 16 personer)


Inline images 3


30.03.2013 | N H |
ShareAVDUKNING AV ELEMENTA X1 MøTEBORD

Elementas første katalog med arbeidsmøbler er i trykken - og tilgjengelig i digital utgave her. Vi er i sving med mange nye produkter og prosjekter - og har med dette gleden av å kunne vise en preview av vår nye kolleksjon med møtebord Elementa X1.

Elementa X1 er en samtidig og allsidig bordserie med klare referanser til klassisk moderne bordsystemer fra 50-tallet - oppdatert i henhold til dagens tekniske krav og muligheter.

Mer enn å være en ren produsent, skal Elementa være en verktøykasse for deg som innreder.  Elementa X1 en enormt fleksibel og prisgunstig løsning og omfatter de aller fleste kategorier og behov til møtebord og spisebord i et kontorprosjekt.

Alle produktene er leveringsklare fra i dag. Du er velkommen til å ta kontakt for å stikke innom oss i Drammensveien 130 for å se og høre mer.

Klikk deg inn på saken nedenfor for å se bilder og eksempler på konfigurasjoner.


22.03.2013 | N H | Tags: produktnyheter |
ShareEXTREMIS UTENDøRS - I EUROPEISK ASK

Belgiske Extremis produserer solide arkitektoniske utemøbler av en kvalitet som er ment å vare i årevis. Etter mye eksperimentering for å finne frem til ikke-tropisk treverk som faktisk tåler nordisk vær og vind, tilbyr nå produsenten Hopper benken i thermobehandlet H.O.T. ask fra Europa.

+ Extremis nettsider
+ Extremis hos Euklides


21.03.2013 | N H |
ShareMOROSO UTENDøRS - VEIEN LEDER INN I JUNGELEN

Det er ikke så ofte en møbelserie representerer noe virkelig nytt. Morosos M´Afrique er et unntak, og etter vår mening et fantastisk visuelt univers som rører ved hjertet. De spektakulære formene, fargene og mønstrene har bakgrunn i lokal brukskunst fra Senegal, hvor serien også produseres av lokale brukskunstnere for Moroso. Veven gjøres av det samme holdbare plastmateriale som benyttes i fiskegarn - rammene er i råstål.

Toord Boontje tegnet de første produktene i 2009 - og seinere har flere av Morosos designere kommet til - inkludert Bibi Seck og Ayse Birsel, samt Patricia Urquiola.

Vi har stor tro og håp på å se disse produktene mer på norske verandaer og balkonger. De har også stort potensiale til å fungere innendørs, både i prosjektsammenheng og hjemme.

Ta en titt på Morosos super flotte katalog over Utemøbler:


+ Moroso Outdoor katalog
+ M'Afrique produkter hos Euklides
21.03.2013 | N H |
ShareFORTELLING #2 - Å TøMME ENS KOPP

"Hvis du vil at dine barn skal bli intelligente barn, fortell dem eventyr. Hvis du vil gjøre dem ennå mer intelligente, fortell dem flere eventyr."
- Albert Einstein

Her er nummer 2 i vår serie månedtlige fortellinger fra ulike tradisjoner, til glede og inspirasjon. Vi anbefaler å viderefortelle - og tar med glede i mot fortellinger fra våre lesere.  Denne ukens historie skriver seg igjen fra japansk zen-tradisjon.

Å TØMME ENS KOPP

Nan-in, en japansk zen mester under Mejii perioden (1868-1912) fikk en gang besøk av en universitetsprofessor som kom for å lære om Zen.

Mesteren serverte i all stillhet en kopp te mens professoren snakket om Zen. Nan-in fylte koppen. til randen og fortsatte derpå å helle. Professoren betraktet den overfylte koppen men kunne til slutt ikke holde seg, og utbrøt "Det er fullt! Det går ikke mer te i koppen!"

"Du er selv som denne koppen", sa Nan-in.

"Du er full av dine egne meninger og spekulasjoner. Hvordan kan jeg vise deg Zen hvis ikke du tømmer koppen din først?"


18.03.2013 | N H | Tags: zen-fortellinger |
ShareMAGIS UTENDøRS På NETTET

Store deler av italienske Magis' utvalg møbler fungerer like godt ute som inne.

utendørssidene til Magis kan du se hele utvalget av bord, stoler og tilbehør - tegnet av møbelarkitekter som Ronan & Erwan Bouroullec, Jasper Morrison og Konstantin Grcic.

Mange praktiske og elegante løsninger - og ikke minst til priser man forsvare å betale, selv med vår korte skandinaviske sommer.

+ Magis Outdoor

Vigna stol og bord - tegnet av Martino Gamper for Magis. Tydelig referanse fra Thonets klassiske wiener-stol - og kanskje også til planteriket - men med et samtidig uttrykk og materialbruk.

+ Vigna hos Euklides


15.03.2013 | N H | Tags: Utendørsmøbler |
ShareREFERANSEPROSJEKT: DNB I BJøRVIKA

Innredningen i DNB's nye lokaler i Bjørvika - utformet av Zinc AS er ferdigstilt og har allerede vært i bruk noen måneder. Vi gratulerer DNB Markets med valget av Embody fra Herman Miller og Euklides. Meklerne i markedshallen er helt avhengige av svært høy ergonomisk standard og etter å ha testet en lang rekke alternativer falt valget på Embody.  

Embody er en av de mest nyvinnende og gjennomarbeidede arbeidsstolene som er utviklet noen sinne, og spiller i en liga helt for seg selv hva ergonomiske egenskaper gjelder.

+ Les mer om bygget og innredningen hos Designboom
+ Embody hos Euklides

14.03.2013 | N H | Tags: referanser |
ShareRYDDESALG VåR 2013

Vi har ryddet på lager og showroom og selger i den forbindelse ut en hel del møbler til røverpriser!


25.02.2013 | Knut Bremer | Tags: salg, demomodeller, lagervarer |
ShareGRøNN LINJE: P77 FRA JOHANSON DESIGN

Miljømerkeordninger bør ikke være en hvilepute i ens arbeide med å bidra til klokere innkjøp. Det er ingen tvil om at bevisst gjenbruk og investering i holdbare produkter som varer i generasjoner er vel så viktig fokus.

Likevel er det gledelig at flere og flere produsenter formaliserer sitt arbeide for mer miljøvennlig produksjon gjennom miljømerking.

Svenske Johanson Design jobber videre med satsing på miljø. Fra før av er Rib-serien svanemerket.  På årets Stockholmsmesse ble også stolen P77 tegnet av Jonas Lindvall relansert i svanemerket utgave.

P77 inngår i Euklides Grønn Linje som er et utvalg møbler som enten er miljømerket eller på andre måter trekker i positiv retning i forhold til miljøet.
+ Euklides Grønn Linje
+ Rib fra Johanson Design
+ P77 fra Johanson Design


20.02.2013 | N H | Tags: Stockholm 2013 |
ShareNYHETER FRA MUUTO

Fra å fokusere på hjemmeprodukter, har den danske produsenten Muuto siste år også for fullt begynt å utforske hva firmaet kan tilføre i kontor og bedriftsmarkedet.

På dette årets Stockholmsmesse viste Muuto flere møbelnyheter.  Klikk deg inn på saken for å se bilder av nyhetene fra Muuto.Nerd chair tegnet av David Geckeler  - nå videreutviklet med barstol i høy og lav utgave.


19.02.2013 | Knut Bremer | Tags: Stockholm 2013, produktnyheter |
ShareUTSTILLING: BRENDELAND & KRISTOFFERSEN HAS LEFT THE BUILDING

© David Grandorge
10 hour talk show and exhibition

March 16, 10 AM – 8 PM at 0047
Schweigaardsgate 34D, 0191 Oslo

+ 0047 på nettet

Exhibition period: March 16 – April 21

Eight years after their exhibition ‘Punk. Architecture. Technology’ at 0047 in Berlin, and ten years with disputes and good conversations, determination and utter despair, dreaming, secrecy and recklessness, Geir and Olav invite you to an architectural talk show and exhibition at 0047 in Oslo. At a stage for spontaneity, honesty, truths and lies, a ten hour retrospective of the office’s everyday life and conversations will be played out.


17.02.2013 | N H | Tags: Utstillinger |
ShareREFERANSEPROSJEKT: HELFO I TøNSBERG

 Referanseprosjekt: Helfo, Tønsberg. Interiørarkitekt: Lill Dons.
Produsenter: Elementa (hovedleveranse av kontormøbler) ,Hay, Lundqvist, Tacchini, Trece m.fl. 

Klikk deg inn på saken for å se flere bilder


15.02.2013 | N H |
ShareNY ALTO DESK FRA FJORDFIESTA

Fjordfiesta har nylig lansert en ny utgave av skrivebordet Alto, tegnet av Andreas Engesvik. Bordet har fått treben istedet for metallben - og resultatet er etter vår mening super elegant. Fungerer godt som laptopbord hjemme, i en hotell lobby eller i en butikk.
+ Alto hos Euklides


13.02.2013 | N H |
ShareBOUROULLEC MøBLER TIL HUMANISTISK FAKULTET

De franske brødrene Bouroullec har gått i samarbeide med Hay om å utvikle en helt ny møbelserie til Humanisisk Fakultet ved Københavns universitetet.  Inspirasjonen bak designet var en klassisk universitetsstol i med bukkeunderstell, tegnet av den danske arktekten Berndt Pedersen.

Resultatet er en elegant og karaktersterk møbelserie bestående av runde runde og rektangulære bord, stoler og barstoler. Serien forventes leveringsklar sommeren 2013.

 


05.02.2013 | N H |
ShareFORTELLING #1

"Hvis du vil at dine barn skal bli intelligente barn, fortell dem eventyr. Hvis du vil gjøre dem ennå mer intelligente, fortell dem flere eventyr".
- Albert Einstein

Herved den første i en serie månedtlige fortellinger fra ulike tradisjoner, til glede og inspirasjon. Vi anbefaler å viderefortelle - og tar med glede i mot fortellinger fra våre lesere.  Første fortelling er fra den japanske zen-tradisjonen.


30 ÅR I KLOSTER
Det var engang et zen-kloster som var meget strengt. Alle munkene som ble akseptert ved ved klostret måtte avgi et løfte om å ikke si noe som helst. Det var kun ett untak. Hvert tiende år fikk munkene lov til å si 2 ord.

Etter å ha vært der i ti år, gikk en munk til klosterets mester. "Det har gått ti år" sa mesteren, "hvilke to ord vil du si?". "Seng... hard..." sa munken. "Javel" svarte mesteren.

Ti år senere, kom munken igjen til mesterens kontor. "Det har gått ennå ti år" sa munken "hvilke to ord vil du si?". "Mat... stinker..." sa munken. "Javel" svarte mesteren.

Ennå ti år gikk og munken gikk igjen til klosterets mester, som spurte "Hvilke to ord vil du si nå, etter disse ti år?". "Jeg... slutter” sa munken. "Javel... det kan jeg godt forstå" sa mesteren "du beklager deg jo alltid".


02.02.2013 | N H | Tags: zen-fortellinger |
ShareArkiv
2017 (2 stk)
2015 (7 stk)
2014 (32 stk)
2013 (58 stk)
2012 (50 stk)
2011 (60 stk)
2010 (43 stk)
2009 (42 stk)
2007 (5 stk)

Siste poster
Ny Euklides Website på vei
Elementa & Massproductions prislister 2017
Elementa.no oppdatert
Stoler og lamper av tang
Gigantiske og udde møtebord
Suppekjøkken for veldedige prosjekter
Når kunnskap ikke leder til handling
Euklides & Elementa i Kirken
Herman Miller på norsk
Elementa.no navigerbar

Tags
produktnyheter
Grønn design
Milano 2009
zen-fortellinger
Euklides agenturer
referanser
forelesninger
Konstantin Grcic
belysning
kontormøbler
Magis
Stockholm 2013
Milano 2010
Dark
munch furniture
Milano Designweek
utemøbler
grønn linje
Aeron
Produktdesign
tepper
salg
Jeff Miller
Arper
Utstillinger
Euklides International
lagervarer
Designoffice
Elementa
oppbevaring
workshops
Events
muuto
Plank
Jaime Hayon
Wästberg
demomodeller
Modus
Utendørsmøbler

Nyhetsbrev
Mars 2015
September 2014
September 2014
Mai 2014
April 2014