Designkultur

Design og visuell kultur i Oslo - Juni 2023

Louise

Hva skjer i kunst- og designfeltet i Norge? Danmark har Arne Jacobsen og Finland Alvar Aalto, men vi har blant andre Are Mokkelbost, Julia K. Persson, Nebil Zaman og Liv Ertzeid! 

Her er den første utgaven av en månedlig kalenderoversikt med mål om å samle interessante ting som skjer i kunst- og designfeltet i Norge på ett sted!

1qpf5324r14a

Virksomheten

Kuratert av Pyton for Kusntnerforbundet

2. Juni - 2. Juli

I Juni tar Pyton over Kunstnerforbundets fire utstillingsrom. PYTON er et tverrfaglig galleri som drives av kunstnerne Are Blytt, Henrik Ødegaard, Richard Øiestad og Tron Meyer, og utstillingen består av verk fra blant andre Ali Gallefoss, Julia K. Persson, Audar Kantun, Nebil Zaman og Kent Fonn Skåre.

"Visningsrommene er skapt om til blant annet et slags kontor, et slags styrerom, et slags venterom, et slags showroom – forskjellige typer rom som utgjør en slags virksomhet. Utstillingen undersøker også hva som ligger i en indre virksomhet – menneskets virkekraft. Rommene er innredet med objekter og verk av både helt ferske og veletablerte kunstnere, samt innlånte verk av historiske kunstnere og formgivere. Utstillingen favner bredt historisk og i Virksomhetens showroom møter norsk støpejern italiensk modernisme."

I løpet av utstillingsperioden blir det også konsert med Espen Friberg og bokbad med Are Mokkelbost.

Virksomheten

Screenshot 2023 06 04 at 21 26 10

What Will the World Be For My Sister - What Would the World Have Been For My Sister

A K Dolven

1. Mai - 18. Juni

Hulias Oslo

A K Dolven bor og jobber i Oslo og Lofoten og arbeider med en rekke medier; malier, foto, performance, installasjon, film og lyd.

A K Dolven på Hulias

Hushold A4

Hushold

Wergelandshaugen Kunstsenter (Eidsvoll)

1. Mai - 27. August

Marthe A. Andersen

Aurora Passero

Eirik Senje

Nebil Zaman

Anne Weyer-Larsen har invitert kunstnerne Marthe A. Andersen, Aurora Passero, Eirik Senje og Nebil Zaman til å stille ut i Sorenskriverboligen på Wergelandshaugen. Utstillingen er åpen hver uke torsdag til søndag frem til 27. august 11:00-16:00.

Hushold


1965 lb 1896 in nyc with personages md 2

Louise Bourgeois: Imaginære samtaler

Nasjonalmuseet, Lyshallen
1. Mai - 06. August

Louise Bourgeois (1911-2010) i møter med 50 andre kunstnere. Utstillingen er den første omfattende presentasjonen av Bourgeois i Norge på mer enn 20 år. I utstillingen får du også oppleve kunstverk av blant andre Edvard Munch, Marie Laurencin, Pablo Picasso, Alberto Giacometti, Arshile Gorky, Louise Nevelson, Senga Nengudi, Alina Szapocznikow, Seni Awa Camara, Nan Goldin, Robert Gober og Rosemarie Trockel.

Louise Bourgeois på Nasjonalmuseet

Khio nyhetsbrev design 2

Avgang 2023: Designavgang

Kunsthøgskolen i Oslo

2.- 11. Juni

Sist men ikke minst; Avgangsutstillingen på Kunsthøgskolen i Oslo. 52 avgangsstudenter fra bachelor og master i grafisk design og illustrasjon, møbeldesign og interiørarkitektur og kles- og kostymedesign stiller ut sine avgangsarbeider.

Flere artikler