Designkultur

Utstillinger og visuell kultur November 2023: Kunsthåndverk og Arkitekturtegning

Nmk laan 2022 0062

November er i gang og byr på en rekke spennende utstillinger og arrangementer i Oslo for den som er interessert i design og visuell kultur. Månedens anbefalinger strekker seg fra utstillinger av kunsthåndverk og arkitekturtegninger til dans og paneldebatter.

387789549 708890541280229 6261590785816632562 n

Frå Form til Famling

Henie Onstad
Solveig Styve Holte
2.-5. november

“Frå Form til Famling” av stipendiat Solveig Styve Holte er en tverrkunstneriske performance som går over flere timer både ute og inne på Henie Onstad Kunstsenter fra 2. til 5. november 2023. Prosjektet har tatt utgangspunkt i de materielle sporene i arkivet etter Høvik Ballett - det første frie profesjonelle dansekompaniet i Norge i nyere tid.

Link til event!

Bilde web side2

Before Tomorrow Live

Astrup Fearnley
Program frem til 3. desember

I forbindelse med Astrup Fearnleys jubileumsutstilling “Before Tomorrow” kan man følge et variert program bestående av blant annet paneldiskusjoner, performance og filmvisninger. Blant innslagene er f.eks Angela Gohs performance 23. og 25. november, og paneldiskusjonen “On Institutional Models” 2. desember.

Foto: Astrup Fearnley

Link til event!

Sofie bronner raisin foto frode larsen large 2

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling

Nasjonalmuseet
Frem til 30. desember

Frem til 30. desember står Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling med 64 verk fra 56 kunstnere. Utstillingen består av arbeider i keramikk, tekstil, glass, tre og metall, med både store skulpturer og mindre objekter.

Foto: Sofie Brønner, “Rosin”, 2023. Foto: Nasjonalmuseet / Frode Larsen

Link til event!

Emily morter 8xaa0f9yqne unsplash

D-Box konferansen 2023

DOGA
29. November

I november holdes også D-Box konferansen på DOGA i Oslo med temaet "Hva er kunnskap?" Konferansen utforsker den tredje kunnskapstypen kalt "fronesis," som Artistoteles definerte som praktisk skjønn og kritisk erfaring i konkrete situasjoner. Konferansen inkluderer foredragsholdere som Thomas Hoholm (BI), Karianne Rygh (DOGA/PhD-stipendiat ved AHO), Ted Mathews (AHO), og Joakim Formo (AHO).

Foto: DOGA / Emily Morter/Unsplash

Link til event!

Nmk laan 2022 0062

Hånd og Maskin. Arkitektoniske Tegninger

Lyshallen - Nasjonalmuseet
Åpner 17. november

Fra 17. november kan du se utstillingen “Hånd og Maskin. Arkitektoniske Tegninger” i Lyshallen på Nasjonalmuseet i Oslo. Utstillingen består av tegninger fra ca 40 norske og utenlandske arkitektkontor i tillegg til tre installasjoner. Teknologisk utvikling og globale kriser er blant temaene som preger både form og innhold i utstillingen som viser verk fra tiden rundt finanskrisen i 2008 og frem til i dag.

Bilde: Arkitekt Folstad, Knut, Badeklippen, 2018

Link til event!Har du forslag til arrangementer som bør være med på listen?
Mail maren@elementa.no

Flere artikler