Designkultur

Utstillinger og visuell kultur sommer 2024

Pearla Pigao Weaving Voices 049

Sommeren har kommet til Oslo! Om været ikke er like strålende hver dag er det fortsatt mange fine måter å bruke byen på i sommer månedene. Under har Euklides samlet en oversikt med noen av høydepunktene som er verdt å få med seg i tiden fremover. Stopp for eksempel innom utstillingen All Good Things på galleri Hulias, Mark Rothko utstillingen på Nasjonalmuseet eller Oslo Pix filmfestival.

9a170dfb043da769510305fb70613ee2fb0d57f6 3250x4063

All Good Things

Hulias
14. juni - 7. juli

Utstillingen All Good Things på Hulias inneholder verk fra Spencer Lai (AU), Maria Gorodeckaya (RU/GB), Giles Thackway (AU), Doris Guo (US) og Ewa Poniatowska (PL). Utstillingen er kuratert av Marie-Alix Isdahl og vil stå frem til 7. juli.

Foto: Jørn Aagaard


Link til event!

Header rothko forslag

Mark Rothko. Malerier på papir

Nasjonalmuseet
16. mai - 22. september

For første gang stilles Mark Rothko ut i Norden, i en utstilling med rundt 80 verk på Nasjonalmuseet i Oslo. Rothko var en latvisk/amerikansk maler og regnes som en av det tjuende århundrets viktigste kunstnere. Han arbeidet med abstrakt- og semi-figurativt maleri og tegning på både lerret og papir, og er særlig kjent for farge-felt arbeidene sine, som på bildet over. Selv uttrykte han at de abstrakte maleriene handlet om livets store følelser, som ekstase, sorg, glede og tragedie.

Link til event!

2024 06 QBG Love Terins Web Res 08

HOT CLOWNS

Love Terins
QB Gallery

6. juni-7. juli

Live Terins (SE) nye utstilling på QB gallery viser malerier med motiver med referanser til klovner og sirkus. Om utstillingen skriver Evelin Sillén «(...) ett projekt som har sprungit ur en fascination för clowner och som har utvecklats till ett cirkustema. Vi pratar om den här folkliga formen för underhållning som förenar magi, mystik och humor. Där det vackra ofta ligger nära det groteska. En flykt in i någonting overkligt men som också är en uppskruvad, absurd version av verkligheten.» Utstillingen står frem til 7. juli.

Link til event!

Pearla Pigao Weaving Voices 049

Weaving Voices

Pearla Pigao
Kunstnernes Hus

24. mai - 4. august

Sommeren 2024 presenterer Kunstnernes Hus Pearla Pigaos utstilling Weaving Voices. Pearla Pigao (f. 1984, Lillesand) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. For Weaving Voices har hun jobbet med lyd, bevegelse og taktilitet med vevede verk og skulpturer med vann. I tillegg til de fysiske elementene har kunstneren samarbeidet med musikere og dansere, og i løpet av utstillingsperioden presenteres en forestillingen der en gruppe dansere bærer kobbertråder på kroppen.

Link til event!

Foto: Uli Holz

Armand Still

OSLO PIX

Filmfestival

26. august - 1. september

I august starter filmfestivalen Oslo Pix. De fleste visningene finner sted på Vega Scene og Ringen Kino, men det vil også være eventer utenfor Deichman på Schous plass og i Paulus kirke. Årets åpningsfilm er «Armand» regissert av Halfdan Ullmann Tøndel.

Link til event!Har du forslag til arrangementer som bør være med på listen?
Mail maren@euklides.no

Flere artikler