Designkultur

Euklides introduserer MillerKnoll

Hermanmiller knoll mast144 2 scaled

2021 slo de to legendariske selskapene Herman Miller og Knoll seg sammen, og ble til MillerKnoll - et kollektiv av dynamiske merkevarer som nå samler sin rike historie og visjoner under ett navn. I denne artikkelen utforsker vi historiene bak disse ikoniske selskapene og hvordan deres sammenslåing baner vei for en fremtid fylt med innovativt og bærekraftig design.

KNOLL

I snart 80 år har Knoll vært tro mot designfilosofien fra Bauhaus; at moderne design skal komplementere arkitekturen – ikke konkurrere med den. Siden 1938 har selskapet vært kjent verden over for å skape både inspirerende arbeidsplasser og hjem, med objekter som både fanger tidsånden og er skapt for å vare i generasjoner.

Cowles Publication 1060

Sitteområde designet av blant andre Florence Knoll og Eero Saarinen

Historie og Bidrag

Den tyskfødte Hans Knoll kom fra en fremtredende møbelmakerfamilie og flyttet til New York i 1937, hvor han året etter startet sitt eget selskap. Fra 1943 drev han selskapet sammen med Florence Schust, som han senere giftet seg med. Florence hadde en bakgrunn i arkitektur og hadde studert under blant annet Walter Gropius, Marcel Breuer og Ludwig Mies van der Rohe. I løpet av sin karriere bidro hun med noen av de mest ikoniske designene fra Knoll.

424

Hans og Florence Knoll

Samarbeid med Designere

Knoll jobbet også med noen av de største navnene i moderne designhistorie, inkludert Anni Albers, Frank Gehry, Ludwig Mies van der Rohe, Isamu Noguchi, Eero Saarinen, Tobia Scarpa og Ettore Sottsass.

Knoll1img
Knollarchive 2

Florence Knoll og Eero Saarinen jobber med Saaerinen Table

Selskapet står bak flere legendariske design, som Wassily Chair designet av Marcel Breuer, Barcelona Chair designet av Ludwig Mies van der Rohe og Lilly Reich, og Tulip Table designet av Eero Saarinen. Katalogen deres består i dag av både klassikere fra selskapets tidlige år og nyere prosjekter med designere som Barber & Osgerby, Rem Koolhaas og Ini Archibong.


Herman Miller:

Herman Miller er kjent for sine banebrytende og innovative møbler. Selskapet ble grunnlagt i 1905 i Zeeland, Michigan, under navnet Michigan Star Furniture Company. I 1923 ble firmaet kjøpt av Dirk Jan De Pree sammen med hans svigerfar, Herman Miller, som selskapet senere ble oppkalt etter.

It abt about us 01

Grunnlegger D.J. De Pree (i midten bak) sammen med sjef for design George Nelson (sittende i midten), sammen med noen av deres viktigste designere; Robert Propst, Alexander Girard, og Ray og Charles Eames.

Herman Miller er kjent for sine banebrytende og innovative møbler. Selskapet ble grunnlagt i 1905 i Zeeland, Michigan, under navnet Michigan Star Furniture Company. I 1923 ble firmaet kjøpt av Dirk Jan De Pree sammen med sin svigerfar, Herman Miller, som selskapet senere ble oppkalt etter.

Historie og bidrag

Gjennom tidene har Herman Miller opparbeidet seg et rykte som en pioner innen moderne møbeldesign, særlig fra midten av det 20. århundre og fremover. Dette ryktet er sterkt knyttet til samarbeid med kjente designere som Charles og Ray Eames, George Nelson, Isamu Noguchi, Bill Stumpf og Don Chadwick. Blant deres mest kjente design er Aeron Chair, som i dag regnes for å være en av tidenes beste ergonomiske kontorstoler.

It prd dgn aeron stool 04

Den ikoniske Aeron stolen

MILLERKNOLL

Nå forenes de to selskapene i MillerKnoll, og Euklides er stolte over å kunne tilby produkter fra det som nå er verdens største og viktigste produsent av kontormøbler. Blant selskapene som nå er en del av MillerKnoll, i tillegg til Herman Miller og Knoll, finner vi Design Within Reach, HAY, Maars Living Walls og Muuto.

Https hypebeast com image 2022 09 hay herman miller reimagined eames classics 2 2

HAY har sammen med Herman Miller satt nye farger til Eames klassikere

Visjon og Fremtid

MillerKnoll har som visjon å være ledende innen bærekraftig design og å fortsette å levere høykvalitets møbler som forener funksjonalitet og estetikk. Ved å kombinere ekspertisen og ressursene fra både Herman Miller og Knoll, har MillerKnoll som mål å forme fremtidens arbeidsplasser og hjem med innovative og bærekraftige løsninger.

BREUERWASSILYSTORYIMAGE1
W KNO BAUHAUS WASSILY CHAIR BLACK BLACK WHITE WHITE 1464 png

Marcel Breuers ikoniske Wassily Chair i limited editions i forbindelse med stolens 100 års jubileum

Se tidslinjer med høydepunkter fra de to legendariske selskapene under:

Flere artikler